Културният дом в село Росен – ремонтиран

Културният дом в село Росен - ремонтиран 1На 16 април, петък от 11.00 ч. ще бъде официално открит обновения и основно ремонтиран Културен дом в село Росен – Народно читалище "Ангел Величков".

За по-малко от година приключи цялостният ремонт на сградата , която от своето създаване преди 45 години не е бил ремонтирана. С нов облик са помещениета на библиотеката, киносалона, пенсионерския клуб и компютърния клуб, които се помещават във многофункционалната сграда .Едно от най- активните читалища в общината се намира в обновената сграда на Културния дом. Средстава за ремонтните дейности са на стойност близо 350 хил. лева, като 80 хил. лева са осигурени от бюджета на Община Созопол. Ремонтните дейности са извършени от фирма „Евробилд Инжинеринг” в срок.

Културният дом в село Росен - ремонтиран 2Извършен е цялостен ремонт на покрива на сградата, като старият покрив е премахнат и е изграден изцяло нов . Направена е изолация на цялата сграда, сменена е дограмата. Изцяло обновени са стълбищата, площадката и градинката пред сградата. Вътре в сградата е подменена изцяло ел.инсталацията, сменени са вратите, стените са облицовани с гипсокартон. Построена е нова тоалетна в библиотеката, с която тоалетните в сградата са вече три. Подменена е подовата настилка в киносалона и са монтирани нови столове, подменено е осветлението и отоплението. Окачен таван сменя каратавана на библиотеката.

Източник: Община Созопол