Културен туризъм рекламира община Созопол

снимка на Созопол
Созопол; снимка: Иван Костов

Културен туризъм и възможностите за отдих на деца рекламира община Созопол на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо”, съобщи за Радио „Фокус” – Бургас Петя Димитрова от пресцентъра на общината.

Тази година на изложението община Созопол се представя с два щанда. Освен туристическия продукт като цяло в общината с отделен щанд се представя и град Черноморец.

„Тази година международното изложение има няколко акцента – културния туризъм, отдиха на децата и различните видове туризъм, които предлагат както общините, така и фирмите, и туроператорите. Община Созопол отново е актуална и това, което рекламира, е в унисон на последните тенденции на туристическия пазар. Основният акцент на представянето на община Созопол е културният туризъм. От няколко години това е основен акцент в нашите рекламни материали, но тази година общината може да се похвали и с два нови туристически маршрута. Друг акцент в нашето представяне, който е много важен, е ангажиментът към децата. Тук община Созопол представя всички фестивали, които се провеждат на нейна територия. Не е тайна, че допреди няколко години Созопол се свързваше единствено и само с празниците на изкуствата „Аполония”, а вече в града се провеждат 12 фестивала, като повечето от тях са с подкрепата на общината”

каза Димитрова. Тя допълни, че още в първия ден на откриването на борсата интересът към щанда на Созопол е бил много голям. Той е бил посетен от министъра на икономиката Трайчо Трайков и неговия заместник Иво Маринов.

„Мога да кажа без излишен местен патриотизъм, че щандът привлече още в първия ден голям интерес, защото предлагането на разнообразен туристически продукт наистина задоволяваше професионалния интерес на фирмите и на туроператорите. Голям интерес към туристическите продукти на Созопол проявиха и няколко чуждестранни общини – гръцката община Керамоти и турската Гьокчеада. След тази борса община Созопол и тези две общини могат да се сътрудничат да обменят опит и туристи”

каза Димитрова. Тя допълни, че много добро е представянето на международното изложение и на останалите общини по Южното ни крайбрежие – Бургас, Поморие, Приморско, Царево, които се представят с интересни щандове и актуални рекламни материали. Близо 15 страни представят свои щандове на международното изложение. Определено интересът на чуждите туроператори е насочен към Черноморските курорти, каза Петя Димитрова.

източник: www.radio-focus.net 

Leave a Comment