Кристали „Сваровски” предпазват от катастрофи


Кристали „Сваровски” предпазват от катастрофи 1
Модерна маркировка по улиците на града


Само преди няколко дни приключи цялостното освежаване на пътната маркировка на Созопол и очертаването на нови пътни знаци по улиците, кръстовищата и пред институции. Пътната маркировка и сигнализацията в града са изпълнени по най- модерната технология, която от няколко години се прилага в Европа и за първи път по Южното черноморие. Община Созопол се довери на фирма, която е новатор в прилагането на подобна технология за маркировка.

Улиците на града са с маркировка със светлоотразителни перли. При нея се съкращава реакцията на шофьора при възприемане на пътната обстановка, защото ефектът на перлите много по- бързо „дава” знак на очите за очертанията на пътя и за цялостната пътна обстановка.Кабърите по осевата линия на маркировките в града са с кристали „сфаровски” и дават 100 % ефект на видимост както в тъмната част на деня, така и по време на мъгла. За любителите на популярните бижута специалистите от фирма „Виалукс България „ООД” обясняват, че технологията на обработка на кристалите служи много добре при разработването и прилагането на модерната технология. Другата новаторска идея, която е приложена при маркировката на Созопол е използването на два цвята при очертаването й. Двата цвята създават 3D визуален ефект, при който шофьорът има илюзия ,че асфалта е нагънат и това автоматично се отразява на предпазливостта му и активиране на реакциите му.

Две места за инвалиди са очертани пред Бърза помощ и маркировка за едно инвалидно място пред офиса на дирекцията за социално подпомагане в града. Фирмата- изпълнител допълни маркировката на Созопол с пешеходна пътека и осевата линия пред ресторант „Черно море”, които са подарък от нея за жителите и гостите на града.

Източник: Община Созопол