Красив празник за деня на възрастните хора

Красив празник за деня на възрастните хора 1По повод Международния ден на възрастните хора, първи октомври, община Созопол подари празник на своите пенсионери.

Мероприятието се проведе в Клуба на пенсонера, а организацията на тържеството бе възложена на Петър Георгиев. В ранния следобед всички приготовления бяха приключили и поканените започнаха да пристигат. За посрещането на всички празнуващи беше разположена и допълнителна маса в двора. Празнично поздравление към пенсионерите изказа заместник кметът на община Созопол – Катя Стоянова, с което бе открито и тържеството. Тя сърдечно благодари на присъстващите за тежките години на труд и заслуги за града и им пожела успех и благополучие за напред, като изрази подкрепа, загриженост и отговорност на екипа на община Созопол към гражданите пенсионери. На тържеството присъстваха също и Председателят на Общинския съвет Красимира Германова и общинският съветник Пенка Щерионова, които благодариха за гостоприемството на домакините.

Денят на пенсионера събра приятели, колеги, комшии и съграждани, които се веселиха под звуците на народна музика и домашно приготвени храни и напитки. Духът на тържеството просълзи някои от възрастните хора, които искрено се радваха на поздравленията и уважението от младите. Всички присъстващи споделяха радости и неволи от ежедневието си и си пожелаха все така да се събират и прекарват заедно по-дълго време.

Празникът на възрастните хора бе честван на територията на цялата община Созопол.

Тържествен ден бе отбелязан и в с. Индже войвода, където специални гости бяха заместник кметът на община Созопол – Катя Стоянова, Председателят на Общинския съвет – Красимира Германова и общинския съветник Пенка Щерионова. Те връчиха поздравителен адрес от кмета на град Созопол – Панайот Рейзи, както и зарадваха възрасните хора с множество подаръци и настроение. Изненадата за гостите била женската битова група към пенсионерския клуб, която изпълнила поздравителни песни.

В село Присад празникът бе честван в клуба на пенсионера „Златна есен”, чието име той получи лично от кмета на Созопол – Панайот Рейзи, който стана кръстник на клуба. Веселието бе открито с отрупани трапези и специално приготвени ястия от региона. Гражданите-пенсионери от с.Присад проявиха социална загриженост към всички възрастни хора от селото, които са в неравностойно положение. Лично кметът Пенка Стоянова е занесла домашно приготвени храни и напитки на болнолежащите хора от селото. Като един от най-активните клубове в община Созопол, „Златна есен” прояви инициатива да се погрижи, зарадва и даде надежда на всички възрастни хора в селото.

Източник: Прес център Община Созопол