Корейци снимат филм за България

Корейци снимат филм за България 1Созопол е един от градовете, включен във филм, който ще представи България в Корея. Тези дни екип на авторитетната корейска телевизия KBS посети морския град, където направи снимки и взе интервюта.

Филмът се снима със съдействието на посолството на Република Корея в България и цели да покаже на зрителите историята, политиката, икономиката и културата на България в контекста на членството ни в Европейския съюз. Като най-стария град по нашите земи, Созопол е предпочетен заради богатото си културно-историческо наследство и динамичното си развитие като туристически център. Във филма ще бъдат включени кадри от стария град, археологическите разкопки, музейните експозиции и общината.

В тв-екипа е и консултантът на корейското земляческо дружество ст. н. с. д-р Ли Сан Джон, който е и президент Българо-корейската асоциация за приятелство и сътрудничество между двата народа. Журналистите ще останат в България до 2 февруари. По предварителни планове те ще снимат още в Казанлък, Мелник, Копривщица, Асеновград, Велико Търново, Плиска, София. Филмът ще бъде излъчен в Корея тази година, веднага след като бъде монтиран, съобщи Ли Сан Джон.

Източник: sozopol.bg