Коледна изложба-базар „Да бъдем добри. Коледа е!”

Коледна изложба-базар „Да бъдем добри. Коледа е!” 1На 1 декември в сградата на общинския съвет в Созопол бе открита изложба- базар „Да бъдем добри. Коледа е!”, която ще може да бъде видяна от жителите на града до края на декември.

Авторът на изложбата е художникът Димо Кошничаров от гр. Черноморец, който събра близо 500 икони от дърворезба в уникална изложба, посветена на Коледно- новогодишните празници.

Изложбата бе открита от председателя на общинския съвет Красимира Германова, която вече от една година превърна инициативата в традиция-фоайето на общинския съвет да бъде място, където да се показват най- добрите образци изработени от талантливи жители на община Созопол.

Благодаря на художника Димо Кошничаров, че прие поканата и нареди тази специална изложба, с която се надявам да зарадваме както ценителите, така и всички наши съграждани. В иконите има особен заряд, с който ние, християните се докосваме не само по празниците. Но с наближаващите Коледни празници тази изложба ни дава още една възможност да се докоснем до духовното.

заяви при откриването Красимира Германова.

Присъстващите, сред които  кметът на община Созопол Панайот Рейзи и кметът на гр. Черноморец Добри Добрев разгледаха иконите и поздравиха авторът им. Димо Кошничаров разказа, че иконите от дърворезба, които показва в тази изложба са вдъхновени от откритието на мощите на Свети Йоан Предтеча. Той благодари за специалното внимание, което му е оказано и изрази надежда, че всеки един светец от неговите икони ще намери семейството, което да закриля и подкрепя. Изложбата-базар дава възможност на жителите не само да се насладят на таланта на художника и да се докоснат до духовното и непреходното, но и да изберат подарък за своите близки.

Източник: Прес център Община Созопол