Кметът на Созопол чака решение за бракониерство

Кметът на Созопол чака решение за бракониерство 1Кметът на Созопол Панайот Рейзи кача решението на съда по повод акцията, при която бе задържан за бракониерство през есента на миналата година. Той е обжалвал присъдата на съда и чака сега магистратите да се произнесат по обжалването. На 1-ви ноември м.г. Рейзи и още двама души са били хванати от патрул на Държавното ловно стопанство “Ропотамо” да ловуват без нужния документ. При проверката в близост до автомобила им е била намерена и убита кошута.

Тримата са били задържани и отведени за разпит в РПУ Приморско. Освен Панайот Рейзи показания за случилото се са дали и Радостин Щерионов – полицай в РПУ Созопол и Петър Петров от село Веселие. И тримата са били хванати от горските. В момента на акцията кметът на Созопол е бил със сглобено и извадено от калъфа оръжие. Заради това престъпление само той ще се раздели с разрешителното си за срок от 3 години.

100 акта по Закона за лова и опазването на дивеча са били съставени от Регионалното управление по горите за периода 1-ви юни 2009 до 30-ти юни 2010 година. 39 от актовете са влезли в сила и на нарушителите са им били отнети оръжията. 57 са в срок на обжалване. Такъв е случаят и с кмета на Созопол.

Източник: chernomorie-bg.com