Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва

Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва 2
Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва 3
Панайот Рейзи и новите общински съветници положиха клетва; снимка: ПП Герб

Новоизбраният общински съвет в Созопол и кметът Панайот Рейзи положиха днес клетва и получиха от председателя на ОИК Ваня Кирязова удостоверенията си за техния избор.

Клетва положиха и кметове на град Черноморец Добри Добрев, на с. Равадиново Иван Пазвантов, на с. Атия Ренета Стоева, на с. Зидарово Стойчо Петков и новите кметове на с. Равна гора- Георги Станев, с. Росен Иван Динев и с. Крушевец Иван Тодоров. Това стана в препълнената зала на общинския съвет, където присъства и зам. областния управител Златина Дукова.

Първото заседание на новия общински съвет откри областния управител Константин Гребенаров, който пожела на съветниците да загърбят политическите си пристрастия и да имат само една партия- тази на жителите на Созопол.

Кметът на община Созопол – Панайот Рейзи благодари на всички за подкрепата и доверието и заяви, че ще продължи да бъде кмет на всички жители на общината и ще работи още по- активно за развитието на община Созопол.

”Вашето доверие е голямата отговорност която поемам аз и моя екип, за да продължим да изпълняваме ангажиментите си към вас”

заяви кметът Панайот Рейзи и пожела на новоизбраните съветници да работят за каузата Созопол.

”Трябва да има опозиция, защото тя е коректив и е част от демократичните принципи, които всички следваме. Надявам се, обаче че когато става въпрос за важни за жителите на нашата община решения и проекти да не забравяме днешната клетва”

допълни още новият стар кмет на Созопол.

Панайот Рейзи и общинските съветници на Созопол положиха клетва 4
снимка: burgasinfo.com

По традиция до избор на нов председател заседанието бе водено от най- възрастния общински съветник –Зафира Хрусанова. Беше избрана 5 членна комисия за избор на нов председател на общинския съвет. С пълно мнозинство бе избрана за председател Красимира Германова, която бе председател и на досегашния общински съвет. Тя благодари на колегите си за пълната подкрепа и ги призова да работят в името на хората гласували за тях, далновидно и отговорно, за да оправдаят тяхното доверие.

Красимира Германова пое ръководството на новия общински съвет. Беше избрана 7 членна комисия, която да изработи нов Правилник за работа на общинския съвет.