Отличиха Кирил Батоев от РУ-Созопол за Полицай на месеца

Отличиха за полицай на месеца Кирил Батоев от Созопол

Районно упралвние - Созопол, ПолицияНа поредната церемония „Полицай на месец Август” провела се пред личния състав на Районно управление „Полиция” – Созопол, Директорът на ОДМВР – Бургас Комисар Милен Димитров отличи полицай Кирил Батоев – служител в патрулно-постова дейност към „Охранителна полиция” на крайморското управление, за това че благодарение на инициативността и професионализма му се е стигнало до разпознаването и задържането на извършителите на побой над 45 годишен мъж от с. Долна Митрополия, осъществен около 05.20 ч. на 17.08.т.г. на ул. ”Виа Понтика” пред хотел “Калисто” в Созопол.


След получаване на сигнала за инцидента в Районно управление „Полиция” – Созопол, на местопроизшествието е изпратен автопатрул в състав полицай Батоев и негов колега от звено „Специализирани полицейски сили” към СДВР. Служителите открили на пътя да лежи в безсъзнание и безпомощно състояние 45 годишен мъж, който след спречкване с двама непознати младежи и нанесен му побой, пада на земята и удря главата си в асфалта. Полицаите получават бегло описание на единия от извършителите, след което пострадалия е откаран в МБАЛ – Бургас и настанен в отделение по „Неврохирургия” с тежка черепно-мозъчна травма (счупен череп и хематом на мозъка).

Смяната на служителите приключва в 07.00 ч. на 17.08.2013г, като същия ден от 19.00 ч. отново застъпват за нощна смяна. Получават нови данни за външността на извършителите на побоя, като на 18.08.2013г. около 02.00 ч. в резултат на проведена лична издирвателна дейност и проявено изключително полицейско майсторство, полицейските служители установяват и задържат двамата извършители на престъплението – това са криминално проявения Д.Щ., 20 годишен и 22 годишния Г.П., и двамата от Харманли, които направили пълни самопризнания.

Полицай Кирил Батоев бе отличен лично от Директора на ОДМВР – Бургас – Комисар Милен Димитров, който му връчи почетна грамота и го награди с “обявяване на благодарност” и индивидуална парична награда в размер на 100 лв.

Комисар Димитров подчерта високата степен на професионализъм демонстрирана от полицейския служител, която допринесла за разкриването на едно тежко престъпление, осъществено в разгара на летния сезон. От своя страна полицай Батоев благодари за полученото отличие, като благодари на своите колеги и началникът на районно управление Созопол – главен инспектор Дойчин Янев, ангажирайки се и за в бъдеще да продължи да работи професионално и умело, за да спомогне Районно управление „Полиция” – Созопол да се сдобие с нови титли „Полицай на месеца”.

 

Отличиха за полицай на месеца Кирил Батоев от Созопол
Комисар Милен Димитров отличи полицай Кирил Батоев

14.09.2013 г.