Каратеките на „Шогун” отчетоха отлични резултати

Каратеките на „Шогун” отчетоха отлични резултати 1Ръководството на Карате Клуб ”Шогун”- Созопол организираха празник за своите каратеки, за да отчетат резултатите от изминалата спортна година.

На специален коктейл състезателите на клуба бяха приветствани от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и председателят на клуба Христина Кюмурджиева. Гости на събитието бяха председателят на общинския съвет Красимира Германова и треньорите на созополските каратеки сенсей Димитър Маринов и сенсей Борис Борисов.

През изминаващата 2010 г. Карате Клуб ”Шогун” завоюва 8 златни, 10 сребърни и 17 бронзови медала. Всичките тези 35 медала са резултат от усилената работа на ръководство, треньорски състав и състезатели, които се представиха достойно на републикански и международни състезания.

Каратеките на „Шогун” отчетоха отлични резултати 2Председателят на клуба Христина Кюмурджиева благодари на всички каратеки за положените усилия през годината.

Карате клуб не е просто спорт, то е изкуство за самозащита, представляващ съвкупност от техники. Карате е сурова самодисциплина. Тази спорт дава на всеки, който търси, да намери нещо за себе си, независимо дали е млад или стар, прекалено нерешителен и свит

заяви по време на тържеството председателят на клуба.

Дълбоко в светлите традиции на човешката култура се спотайват бисери семена на съзиданието. Те очакват да бъдат извадени на повърхността и разпръснати между хората. Едно семе- бисер е идеята за карате. Гордея се, че имам честта да съм председател на созополския карате клуб „Шогун”. Гордея се, че наред с футбола и гребане, карате се наложи като спорт в нашия град.Клуба прослави Созопол не само на международно и национално ниво, но и на световно, откъдето се завърнахме с медалисти

каза още Христина Кюмурджиева и изказа огромната благодарност на ръководството на клуба и на състезателите за подкрепата, която намират в лицето на кмета на Созопол Панайот Рейзи. От името на клуба Панайот Рейзи получи специален подарък,набор от самурайски мечове с посланието те да му дават силата да побеждава и върви все така напред, защото най- добрата защита е добрата атака.

От своя страна кметът Панайот Рейзи поднесе подаръци на състезателите на клуба и им пожела здраве и сила, за да продължат с победите в името на Созопол.

Всеки спорт дава сила, самодисциплина и увереност в собствените сили и изгражда истински характери и личности. За мен и моя екип е от изключително значение  спорта да се развива в нашия град. Защото само така ще изградим бъдещите личности на този град и ще предпазим децата си от лошото влияние на съвременните пороци. Най- големият бич за младите са наркотиците и ако можем да спасим още деца и да ги насочим към спорта, това ще бъде най- големия морален успех с който ще гордеем след време

заяви кметът Панайот Рейзи.

Треньорите на созополските каратеки сенсей Димитър Маринов и сенсей Борис Борисов поздравиха своите състезатели и им раздадоха подаръци и грамоти с пожелание за още повече медали през следващата година.

Източник: Прес център Община Созопол