Караманова прие кмета на Александруполис

Кметът Веска Караманова прие през уикенда официална делегация начело с градоначалника на Александруполис Георги Александрис. На срещата в община Созопол двете страни обсъдиха бъдещото си сътрудничество около изграждането на петролопровода Бургас – Александруполис и предстоящата работа по съвместни проекти.

Местните власти ще имат съществена роля при строежа и функционирането на тръбата, бяха единодушни и домакини и гости. Акцент поставихме и върху екологичните въпроси, свързани с петролопровода, каза заместник кметът Костадин Мархолев, който обмени опит с колегата си от гръцка страна Георги Коцобанис, придружаващ високия гост. В делегацията влизаше още един зам. кмет по финансите в Александруполис и мениджър от известна консултантска фирма по европейските въпроси от Солун.

Созопол ще се включи в среща наред с другите общини, през чиято територия ще преминава петролопровода, стана ясно по време на визитата. Бе уточнено, че разговорите ще се проведат в Солун през месец март догодина. Петролопроводът ще създаде още по-близки контакти между нашите градове, заключиха двете страни в края на срещата. По-късно гостите разгледаха историческите забележителности в древния град. Целият им престой в Созопол бе документиран от националната гръцка телевизия Канал 3, която придружаваше делегацията.

Източник: sozopol.bg