Караманова пали светлините на елхата

На специална церемония на 18 декември кметът на община Созопол Веска Караманова ще запали светлините на коледната елха. Празничната програма включва танцови изпълнения, много музика, и разбира се подаръци и лакомства от дядо Коледа и Снежанка за най-малките. Празничната вечер продължава в ритуалната зала на читалище “Отец Паисий”, където жителите могат да видят коледната продукция “Свято чудо”. В нея участие ще вземат децата от музикалната школа “Клас пиано”, литературния клуб и школата по изобразително изкуство.

Община Созопол е в трескава подготовка и за тържествено отбелязване на членството на страната ни в Европейския съюз. Този момент ще бъде белязан с издигане на националния флаг и знамето на европейската общност. Ще прозвучат и химните на страната ни и на ЕС. Ще има и други изненади, които засега се пазят в тайна от организаторите.

Празничните дни около Коледа и Нова година ще бъдат изпълнени със серия от концерти, тържества и партита. На 21 декември в киносалона на читалище “Отец Паисий” созополчани могат да видят празничен концерт с участието на състави към културния институт. Началото е обявено за 17 часа. За 22 декември е предвиден детски празник “Коледни звънчета” за учениците от първи до четвърти клас. Той ще започне в 10,30 часа в актовата зала на училище “Св. св. Кирил и Методий”. 24 декември ще е може би най-хубавия ден за малките жители на Созопол. Традиционно тогава Дядо Коледа обикаля домовете и тази година отново ще зарадва с подаръци малчуганите.

Християнските празници ще уважат с тържества и членовете на местните Тракийско и Българо-гръцко дружества. Коледни партита с изненади за децата са замислили и по-големите хотели в града.

Източник: sozopol.bg