Кампания за определяне на личния риск от остеопороза в Созопол

Кампания за определяне на личния риск от остеопороза в Созопол 2
Кампания за определяне на личния риск от остеопороза в Созопол 3
Поне всяка шеста българка на възраст между 45 и 55 години има слаби кости или направо развита остеопороза, алармира шефът на Клиниката по ендокринология във ВМА доцент доктор Ивон Даскалова

И в Созопол  ще се проведе кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност. Това ще се случи на 16 май, понеделник.

Кампаниите “Проверявайте ежегодно риска си от остеопороза” се провеждат в сътрудничество с Асоциацията на пациентите с остеопороза и остеоартроза и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България – НСОПЛБ и се подпомагат от Българския фонд за жените, като се осъществяват с апаратура, закупена за целите на провеждането на скрининг за ранно установяване на риска от остеопороза.

Кампанията ще се проведе в Народно читалище “Отец Паисий”. За информация и предварително записване можете да се обадите на тел. 0550/25 713. Цената на измерването е 10 лв. и ще се състои от 9 до 17:00 часа.

Случаите с намалена костна плътност и наличие на рискови фактори за развитие на остеопороза ще бъдат насочвани към центровете и специализираните кабинети по остеопороза в региона.

източник: PoligrafF