“Най-голямата интрига на местните избори в Бургаско се заплита в Созопол”

"Най-голямата интрига на местните избори в Бургаско се заплита в Созопол" 2
"Най-голямата интрига на местните избори в Бургаско се заплита в Созопол" 3
Преглед на печата

„Рейзи кандидат на ГЕРБ?”, е водещото заглавие на регионалното издание „Твоят ден”.

Най-голямата интрига на местните избори в Бургаско се заплита в Созопол. Най-неочаквано ГЕРБ ще подкрепи за кандидат-кмет сегашния градоначалник Панайот Рейзи, а не областния си управител Константин Гребенаров, който бе считан за сигурен фаворит на управляващите. Двамата са във война откакто ГЕРБ е на власт. Освен губернатор Гребенаров е и председател на общинската структура на партията.

Друга тема на изданието е: „30 минути с комета от Несебър до Созопол. За трийсетина минути ще се стига от Несебър до Созопол с комета това лято, очаква се два кораба на подводни криле да бъдат пуснати на вода в края на юни. В момента кометите са на ремонт в пристанището. Едната комета ще се движи по линията Златни пясъци- Несебър-Созопол-Несебър-Варна, а другата по маршрут Несебър-Созопол- Несебър-Варна-Несебър. Други заглавия на изданието са: „ Нов център лекува деца с увреждания” и „ Ученици палят първа цигара на 11 години”.
Акцентът във вестник „Черноморски фар” е: „ Условна присъда за фалшиви фактури”. На 2 години и 6 месеца условно бе осъден Желязко Стоянов от Бургас за укрити близо 120 хиляди лева ДДС. Това е решението на Бургаския окръжен съд, който го оправдава за други 27 000 лева, за които имаше повдигнато от прокуратурата обвинение. Изпълнителният срок на наказанието е 5 години. Освен условната присъда, Желязко Стоянов бе осъден и на глоба от 6000 лева. По първоначалното обвинение на прокуратурата неплатените данъци са много повече. Друга тема на вестника е: „”Харманите” в Созопол и „Дюни”-плажове убийци”.

Плажът „Харманите” в Созопол, „Дюни”,Обзор, край нос Емине са известни от години като плажове убийци. Всеки язовир, бързеите на реките и напоителните канали също са в графата „особено рисково”. Морето, басейнът или язовирът са безопасни само там, където плуването е разрешено и има спасител заедно с медицински специалист. Всички останали водоеми са рисковани, съобщи Виолета Радева, директор на секретариата на ОС на БЧК. На икономическите страници можете да прочетете: „ Хотелиерите с хитринки, за да спестят данъка”. Хотелиерите трескаво измислят различни хитрини, за да спестят разходите по туристическия данък. С промените в закона собствениците на места за настаняване трябва да плащат налог при заетост от поне 30% през годината, независимо от броя на гостите, които реално посрещат. За да си спестят тези пари, собствениците измислиха различни врътки за заобикаляне на закона. Вместо хотели, те ще се регистрират като апартаменти комплекси. Защото за тях се плаща такса само за регистрираните стаи, които се отдават под наем.

източник: ИА “Фокус