Интервю с Красимира Германова

Интервю с Красимира Германова 1Интервю с Красимира Германова, председател на общински съвет- Созопол

„Успяваме да обединим повече хора, за да превърнем Созопол в най- желаната туристическа дестинация „

-Г-жо Германова, какава е Вашата оценка за фестивала „Морска раковина” ?

Международният детски фестивал „ Морска раковина” е един от петте фестивала, които се провеждат в Созопол и които превръщат града ни в културна столица на Южното Черноморие през цялото лято. Освен този фестивал Созопол е домакин и на фестивалите за изкуства „Радост на брега”, „Созополска панорама”, „Музите” и „Аполония”.

Фестивалът „Раковина” дава сцена на талантливи деца от рускоговорящите страни и в същото време предоставя прекрасна възможност участниците в него да преживеят една чудесна ваканция в нашия град. Културата и изкуството са най- краткия път до сърцата на хората, а когато техни изразители са децата, то ние възрастните можем да кажем, че сме си свършили работата.

За мен е голямо удоволствие и чест, че този детски празник се провежда под моята егида. Държа да подчертая, че всичко по организацията, както и изпълненията на децата е професионално. Качеството на този фестивал може да бъде пример за много други фестивали. Той се развива и обогатява всяка година, като тази година, освен концертите на децата на сцената на амфитеатъра, в програмата на фестивала са включени  и изложба на украински художници в Художествената галерия и джаз фест.

-Защо провеждането на фестивалите е важно за развитието на туризма?

Зад всичко това стои една последователна и активна политика от страна на общината и общинския съвет да развиваме в Созопол модерен туризъм, като предлагаме разнообразни форми на ваканция в нашия град, които да са привлекателни за всички таргет групи. Другият успех, който постигнахме през последните две- три години е, че работим заедно с туроператорите и двата детски фестивала-„Созополска панорама”, който приключи преди няколко дни и „ Морска раковина”,  са ярък пример за сътрудничество и единомислие между общинските власти и туристическия бизнес в Созопол. Така успяваме да обединим повече хора около нашата идея да превърнем Созопол в най- желаната туристическа дестинация по Южното Черноморие и да привлечаме все повече туристи.

В подкрепа на всичко това искам да добавя, че в последните години Созопол се утвърди като дестинация която предлага не само плажен туризъм, но развива  успешно и  културен туризъм,конгресен туризъм и поклонически туризъм.

Източник: Община Созопол