Изповедта на една млада жена за обсебващата любов

Изповедта на една млада жена за обсебващата любов 1Изповедта на една млада жена за обсебващата любов

Казвам се Надежда Котева, на 30 години съм от гр. Созопол. Бих искала да разкажа за един доста сериозен проблем в нашата родина, който за съжаление с всеки изминал ден прераства и се превръща в една малка „нация“.

В живота на всеки един от нас се е случвало да обича, и то с цялото си сърце, това са необясними чувства, реални, искрени, пламенни, чувствени и какво ли още не.

Любовта като цяло е нещо необяснимо, то идва като че ли от една затворена и безкрайна бездна в живота на човека, идва неочаквано, тръгва неочаквано, спира изневиделица и се преобръща постепенно.
Любовта има и красив а страна има и грозна страна, с която аз за съжаление преди време се сблъсках. И именно тази „любов“ остана като един незаличим белег в сърцето ми, за което лекарство няма.
Преди три години имах връзка с един човек, с който бях най-щастливата жена на света. Той беше мъжа мечта. Много държеше на мен, обичаше ме така, както всяка една жена би искала да бъде обичана – внимание, лоялност, честност, разбиране, всичко това беше част от живота ни.
Но в даден момент от живота и връзката ни всичко се преобърна, настъпи пълен обрат в отношенията ни. Започна една неоснователна ревност към мен, която донесе със себе си редица проблеми. Той ме обичаше, но започна и да ме мрази, една странна и много опасна комбинация, която понякога води до фатални последствия.
След време прекъснах отношенията си с този човек, срещнах друг и бях щастлива. Въпросният господин „Х“ започна да отправя заплахи към мен, които бяха от рода на „Ако те видя с друг ще те блъсна с колата, както теб, така и човека с теб. След това ще се самоубия“. Звучи страшно, но е факт. Броят на такива хора в България се увеличава с всеки изминал ден.
Дори и да съм прекъснала отношенията си с този човек, той категорично ми заявяваше, че аз няма да бъда щастлива с никой, той ще попречи на щастието ми, понеже той е сам и иска и аз да съм сама.
Друг подобен случай като моя се коментираше до скоро в медиите. Две момчета проявяват интерес към една девойка и понеже в тази държава липсва комуникация, единият убива приятеля си, за да премахне конкуренцията в битката за сърцето на въпросната дама.

Това са хора, които имат някакъв психически проблем. Те в същото време, хем обичат половинката си, хем я мразят и не искат, и не позволяват, тя да бъде щастлива. Такъв тип човек не позволява, жената до нея да комуникира с хората, с обществото, тя винаги трябва да стои с наведена глава и единственото, което трябва да вижда е земята, камъните и мръсотията, докато върви. Когато излиза навън не трябва да изглежда добре, да се гримира, да облече по-хубава, да не говорим за по-предизвикателна дреха, тя трябва да е покрита, занемарена, когато излиза сред хора. Това се случваше с мен в този етап от живота ми.
Но ситуацията коренно се променя, когато сме насаме, аз трябва да съм предизвикателна, с възможно най-малко дрехи по себе си и да правя това, което той иска, по-точно заповядва. Това са хора с болни мозъци, които имат нужда от лекарска помощ, те трябва да бъдат затворени и да стоят далеч от нормалния начин на живот.
Това са хора болни от „любов“, те са обсебени от идеята да обичат даден човек, но заедно с това да го мразят и да го нараняват.
Като цяло нашият народ не приема това състояние като болест, като някакъв вид психични проблеми и именно в това е тяхната грешка. Тези хора трябва да се лекуват, да посещават психиатър, това не е нормално поведение.
Моят призив е към жените, които виждат част от себе си в тези изречения, ако това се случва и на тях, нека сложат край на взаимоотношенията си с такъв тип хора, да избягат надалеч и да поискат подкрепа, било то от близки, приятели, полиция, но да не се борят сами. С нужната подкрепа и упоритост аз успях да превъзмогна този период, а сега съм много щастлива, открих любовта и правилния човек за себе си. Мили дами, не спирайте да се борите!/ Надежда Котева

news359.bg/Гласът на обществото

Созопол/България

Ключови думи: жени, любов, мъже, обсебване

информатор: vanmar