Измамници са задържани в Черноморец

Измамници са задържани в Черноморец 1Созопол. Измамници са задържани в Черноморец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Непосредствено след извършена измама служители от Районно управление „Полиция” – Созопол вчера са задържали 35-годишния Д.К. от Бургас, който в съучастие с 56-годишния Ю.М. от Бургас, при обмяна на валута в Черноморец са въвели в заблуждение със сумата от 420 евро 53-годишна жена от града – собственичка на туроператорско бюро.

Мъжете дошли в туроператорското бюро, като помолили собственичката да им обмени валута в размер на 800 евро, тъй като чейндж бюрото в Черноморец не работело, поради обедната почивка.

Жената преброила сумата и установила, че е 780 евро и една от банкнотите в размер на 20 евро е скъсана. Върнала парите на мъжете, които подменили банкнота и добавили още 20 евро, след което отново й предоставили сумата обратно. Жената обменила парите, но й направило впечатление, че непознатите много бързо излезли от помещението на туроператорско бюро. Като преброила отново сумата собственичката на бюрото установила, че тя не е 800 евро, а 380 евро, след което сигнализирала полицейските служители и те задържали измамниците. Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция” – Созопол.

Източник: ИА „Фокус“