Изложба, представяща хроника на празника на Света Марина, откриват в Созопол

Изложба, представяща хроника на празника на Света Марина, откриват в Созопол 1
Снимка: Община Созопол

„Света Марина-хроника от празника. Портрети и пейзажи от града“ се нарича фотоизложбата на Маргарита Федина, която ще бъде открита на 29 юли, четвъртък от 18.00 ч. в Етнографския музей в Созопол, съобщават от пресцентъра на града. Изложбата, която включва черно- бели фотоси от празниците на града, посветени на Света Марина ще гостува три дни- до 31 юли,събота.

Московската фотографка за втора година представя подобна изложба в Созопол. Иначе фотографии от Созопол са и донесли много награди в международни конкурси и изложби, като последното и участие в САЩ се увенчава с първо място за фотографската й картина наречена „Дъжд в Созопол“.Първата подобна изложба на руската фотографка Маргарита Федина бе представена миналата година в навечерието на празника на града.

Тя бе посрещната особено радушно от посетителите, които успяха да разпознаят на фотосите свои съграждани, а някои дори и себе си. Професионалното око на фотоапарата, съчетан с финеса на творческото търсене на авторката представят документални и художествени кадри от празниците, посветени на Света Марина и хората, които са участвали в тях. Черно-белите фотографии на Федина контрастират на пъстрота и пищността на емоциите и чувствата, които показват героите на нейните фотоси.

Източник: Община Созопол