Иван Бахчеванов бе избран за художник на годината в Бургас

Иван Бахчеванов бе избран за художник на годината в Бургас 1Иван Бахчеванов бе избран за художник на годината в Бургас.

Това стана по време на традиционната никулденска изложба, организирана от Дружеството на бургаските художници по повод празника на града. Наградата – изображение на Св. Лука, покровител на художниците, диплом и парична премия бяха връчени на Бахчеванов, който е и директор на Художествена галерия- Созопол от кмета на Бургас Димитър Николов.

11-членно жури е избрало името на художника за носител на тазгодишния приз в конкуренцията на Йордан Петров и Андрей Янев. Самата награда за художник на годината е учредена от Дружеството на художниците и община Бургас и е под егидата на кмета Димитър Николов. Георги Динев, който е председател на бургаското дружество, заяви по време на церемонията, че се награждава художника, който с творчеството си е допринесъл за развитието на съвременното българско и бургаско изкуство, както и на културния живот на Бургас.

Графичната база в Морската градина ще бъде възстановена, съобщи по време на традиционната никулденска изложба на Дружество на бургаските художници кметът на Бургас Димитър Николов. Той се обърна към бургаските скулптури, художници и реставратори да помогнат на община Бургас.

В момента стартира подготовката на един нов иновативен проект, който ще даде възможност изцяло да реставрираме графичната база в Морската градина. Имаме намерение да се вслушаме във вашите предложения

каза кметът на Бургас.

Източник: ИА „Фокус“