Злато и сребро за гребният клуб на Созопол

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол 2

На 1 юли завърши Републиканския шампионат по академично гребане за момчета и юноши младша възраст, който се проведе в Пловдив.

Злато и сребро за гребният клуб на Созопол 3При юношите младша възраст с участие на 17 лодки, шампиона на България за 2011 година на скиф стана Константин Вълчев.

Созополският гребец се окичи със златен медал след като  финишира пръв в оспорваната гонка.В яростна борба за короната на гребането се бореха отборите „Бургас”, „Тракия” и „Електрон”. В този ред лодките настъпваха към финала гребло до гребло, когато на 200 м. от финала Константин Вълчев с отличната си подготовка и воля за победа обърна реда на лодките в своя полза. Така спази заданието на треньора си. Времетраенето на шампиона е 3.40 мин. Този финал бе най- красивия по време на цялото състезание и изправи публиката на крака, която награди победителя с бурни аплодисменти. С тази си победа Константин Вълчев взе короната от лидера, който е с една година по- голям от созополския състезател. Борбата за лидерство продължава за златния медалист от Пловдив с подготовка за Балканиадата, която ще се проведе на 10 и 11 .09. 2011 г. на Златния рог, Турция.

Не по- малко бе оспорвана борбата за медалите и при момчетата. От участвалите 17 лодки на скиф Иван Пазвантов се класира на четвърто място. При голямата конкуренция на стартиралите 20 лодки вицешампиони за 2011 г. станаха на двойки Росен Бобчев и Яни Иванов, а на четворки Димитър Кочев, Иван Пазвантов, Иван Дерменджиев и Николай Георгиев с рулеви Атанас Милчев.

Така отборът на Созопол успешно доминира над най- добрите в този красив и благороден спорт.

Източник: Sozopol.Org & Sozopol.bg