Зидарово с нова детска градина – пет звезди

Зидарово с нова детска градина - пет звезди 1
снимка: livetolift.com

Целодневна детска градина на три нива, върху площ от 500 кв. м откри вчера кметът на Созопол Панйот Рейзи.

Сградата на детското заведение наподобява луксозен хотел и е без аналог в Бургаска област, заради модерното обзавеждане и архитектура. Преди година и половина кметът Рейзи направи първа копка на заведението за деца, а днес беше прерязана лентата му в присъствието на жителите на село Зидарово и на близо 100-те възпитаници на възраст от 3 до 6 години.  отвори врати в едно от най -големите созополски села Зидарово.

Това е най-хубавата къща в Зидарово и е добре дошла за младите семейства. Добре, че я вдигнаха дано да има и още много деца в селото

не могат да се нахвалят местните хора.

1200 са жителите на селото, като се наблюдавала тенденция все по-млади хора да го предпочитат за живеене. Близостта със Созопол и чистия въздух го правили привлекателен за отглеждане на малки деца.

Детската градина е на два етажа с около 500 кв. м. разгъната площ. С 1 млн.лв. държавни пари е построена сградата, а община Созопол е вложила в нея още  600 000 лв., с които са били извършени довършителните работи и вътрешното обзавеждане, към което се числи и специалната зала за спорт и отдих, който е напълно остъклена и с панорамна гледка.

Зидарово с нова детска градина - пет звезди 2На два етажа са разположени занималня, спалня, приемно помещение, санитарно помещение, а в приземния етаж са складовите помещения. В детската градина има оборудван медицински кабинет с изолатор и методически кабинет за учителите. Капацитетът на новото детско заведение в Зидарово е около 50 деца.

Надявам се това да е една от многото подобни модерни сгради за децата от селищата на Созопол. Тъй като времето от 4 години не е достатъчно за да бъдат свършени всички проекти, които имам за цел да изпълня възнамерявам да се кандидатирам за следващ мандат

сподели Панайот Рейзи.

Източник: dariknews.bg