За втори път разиграват на търг плажа на Черноморец

За втори път разиграват на търг плажа на Черноморец 1Две фирми взеха участие в търга за наематели на плажа в Черноморец, съобщиха от Областна администрация Бургас. Атрактивната плажна ивица с площ 14 848 се отдава от областния управител в срок за 5 години с първоначална наемна цена 47 332 хил. лв. Фирмата, чиято документация беше допусната до участие в търга предложи за ”Черноморец” 47 500 хил. лв. Очаква се най-късно в четиринадесет дневен срок наемателят да сключи договор и да започне да стопанисва плажа.

На 22 юли ще се проведе търг за наемател на „Резово”. Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/ също провежда повторни търгове за шест плажа на територията на Бургаска област.

Надявам се до две седмици неохраняемите плажове от тридесет и четири /34/ да намалеят с още няколко, но не залагам големи очаквания, защото повечето от тези ивици са неатрактивни и няма интерес към тях.

каза след приключване на търга областният управител Константин Гребенаров.

Общият брой на плажовете в Бургаска област е сто и десет /110/, от тях концесионери имат тридесет и шест /36/, отдадени под наем от МРРБ са петнадесет /15/, договори с кметовете на общини има сключени за двадесет и един /21/, четири /4/ от тези плажове са с по различен статут – резервати: „Лилии” и „Ропотамо”, а на „Скалите” и „Ахтопол” им липсва плажна ивица.

Източник: gramofona.com