Засилват проверките по черноморието 1

Засилват проверките по черноморието

Засилват проверките по черноморието 2
Приоритетно ще се проверяват жалбите и сигналите на гражданите

Засилени проверки по Закона за туризма ще извършват по Южното Черноморие служителите на Комисията за защита на потребителите (КЗП). Това каза за Агенция „Фокус“ директорът на регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Бургас Николай Стойков.

Той обясни, че приоритетно ще се проверяват жалбите и сигналите на гражданите.

Това включва и жалбите и сигналите на ползващите туристическата услуга, тъй като знаете, че Бургаски регион е традиционно туристически регион. Ще бъдат засилени проверките по изискванията по Закона за туризма в големите курортни комплекси, както и в по-малките населени места

обясни Стойков.

От началото на месец юни отвориха врати и приемни на КЗП в Слънчев бряг, Бургас, Созопол и Приморско. Техните адреси и телефони могат да бъдат намерени на сайта на комисията. Около 5-6 жалби са постъпили до момента, те са свързани най-вече с дублажа на места в хотели.

По думите на Стойков тези приемни дават добри резултати. „Целта е да сме по-близо, както до потребителите, така и до търговците. Това улеснява потребителите при подаване на сигнали и жалби, улеснява и търговците, които идват при нас за консултации относно тяхната дейност“, обясни Стойков.

Източник: actualno.com