Започна изграждане на канализационната система в Равадиново

Започна изграждане на канализационната система в Равадиново 1В созополското село Равадиново започна изграждане на канализационна система. Символична първа копка на бъдещото съоръжение направиха днес градоначалникът на Созопол Веска Караманова и местния кмет Сотирка Ангелова.

Събитието събра в покрайнините на Равадиново много местни жители и гости от съседните селища. След освещаването от отец Иван и ритуалните първи изкопни работи, бе разбита бутилка шампанско в багера, който Караманова умело управлява с помощта на оператора.

В канализационната мрежа ще бъдат вложени 1,7 милиона лева. Те са осигурени след спечелен проект на община Созопол в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към екоминистерството. Фирмата-изпълнител на съоръжението е “Пома груп”, която трябва да завърши първият етап от мрежата за 6 месеца. Впоследствие чрез второстепенни колектори и канално-помпена станция съоръжението ще бъде свързано с пречиствателната станция за отпадъчни води – Созопол, която се строи в момента.

Село Равадиново се намира в непосредствена близост до морето, а през летните месеци привлича български и чужди туристи и населението му нараства многократно. С изграждането на канализация, от една страна ще се подобрят хигиенно-битовите условия на жителите, а от друга ще се даде тласък на развитието му като курортно селище.

Започна изграждане на канализационната система в Равадиново 2

Източник: sozopol.bg