Холивуд снима замъка в Равадиново

Замъка в Равадиново
Замъка в Равадиново
Замъка в Равадиново, снимка: Пламена Христова

Замъка в Равадиново – “Влюбен във вятъра”

Последните дни се заговори за замъка в Равадиново и участието му във сцени на холивудската продукция “Спящата Красавица”.

Известният Casper Van Dean (Каспър Ван Дийн) познат ни от филми като “Звездни рейнджъри” и “Родени да карат” вече е в България, заедно със съпругата си Catherine Oxenberg (Катрин Оксенбърг), която е истинска принцеса – наследничка на сръбска кралска династия.

Във филма ще вземат участие и жителите на близките населени места, избрани след кастинг. Ролите щели да бъдат характерни за подобен род филми – зомбита, рицари и придворни дами.

Средновековният замък, който изумява посетителите си, е построен с 16 тона странджански камък, украсен е с елементи от мед и месинг. Разположен е на площ от 20 декара. Край него има параклис, езеро с лебеди, копие на Адриановата арка в Истанбул и красиви мостове и сводчета, разположени из парка му.

Замъка в Равадиново
Замъка в Равадиново, снимка Petia Dabova

Село Равадиново се намира на 3 км от Созопол. До преди десетина години тук туристите са рядкост. Днес обаче замъка променя всичко. Георги Тумпалов е собственик и строител на „Влюбен във вятъра“.

Телефон за връзка със замъка в село Равадиново +359 895 208 535

Актуален телефонен номер за връзка със замъка в Равадиново +359 89 4034 184

Работно време и данни за контакт:

Замъкът, п.к.8141, с. Равадиново, общ. Созопол, България

Работно време:
Без почивен ден, от 00:00 – 24:00ч.

източник: “Замъка ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА – официален сайт

Замъка в село Равадиново
Замъка в село Равадиново, снимка: Пламена Христова

Leave a Comment