Забрана на строителни и монтажни работи

Забрана за извършване на всякакви видове строителни и монтажни работи от 15 май разпореди със своя заповед кметът Веска Караманова за Созопол и прилежащите урбанизирани територии. Ограничението важи до 30 септември и е с оглед нормалното започване и протичане на летния туристически сезон. Общината временно преустанови и издаването на разрешения за прокопавания за външни комуникационни връзки към започнати вече строителни обекти.

Съгласно заповедта, в курортното селище Черноморец инвеститорите трябва да спрат строителството от 30 май, а в Равадиново от 15 юни.

Те трябва да се погрижат също за обезопасяване на обектите и изчистване на тротоарите и уличните платна около тях от строителни материали и механизация. В случай, че настилките са нарушени, те трябва да бъдат приведени в първоначалния им вид. Да се възстановят засегнатите зелени площи около строежите и да се вземат мерки за засаждането им с декоративна растителност, се посочва още в заповедта. Пропускателни пунктове с полицаи ще следят да не се допуска строителна техника и друга тежка механизация през ограничителните периоди. Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на заместник кмета по строителството, началника на РПУ- Созопол, главния архитект и директора на техническа служба.

Източник: sozopol.bg