Деян Братков покори Беларус

Деян Братков покори Беларус 2

Деян Братков покори Беларус 3

Беларус има нов герой и това е състезателят на КК ”Буши До” гр.Черноморец – Деян Братков. Той спечели купата Гомеля, най-престижното отличие за каратист в Беларус. Деян Братков бе част от националния отбор и се представи отлично в традиционния турнир за купата на Гомел, в който участваха над 170 каратисти от бившите руски републики – Казахстан, Беларус, Украйна, Русия.

Златното момче на Черноморец взриви публиката и стана любимец на Беларус след като спечели безапелационно три двубоя, два от които завършиха с нокаут. Дни наред снимката му не слиза от беларуските медии, които го наричат „българското чудо”. Деян Братков спечели златото в категория 70 кг. при мъжете, а националният ни отбор се завърна с 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

КК ”Буши До” гр. Черноморец се представи отлично и на завършилия турнир от календара на Българската карате киокушин федерация за „Купа Габрово”. На татамито в града на шегата излязоха 213 състезатели от 22 клуба в 32 категории. Черноморският карате клуб защити реномето си на един от най-силните в страната със завоювани 2 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

С титли се завърнаха Христина Казакова и Галя Стайкова от с. Атия, които завоюваха в своите категории златни медали. Със сребърни медали се окичиха Тодор Чанев от Черноморец, Дара Гайтанджиева и Мартин Мавров от с.Атия. Бронзови медалисти от турнира в Габрово са Яни Стоянов от Черноморец, Божидара Бонева от с. Атия и Ангел Райчев от с. Росен.

Деян Братков покори Беларус 4

източник: sozopol.bg