Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни

Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни 2
Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни 3
снимка: прес център община Созопол

В началото на месеца Созопол Новините извести за детските площадки, които ще зарадват децата на Созопол. На 1 юни –  едно от съоръженията –  единственото по рода си ще бъде официално открито.

Детската площадка във вид на кораб е подарък  от Ротaри клуб-Созопол.

Подобна детска площадка има единствено в Созопол – увериха от фирмата, която монтира корабчето и прикрепените към него съоръжения за забавление на малчуганите. Детското съоръжение се намира в Морската градина и се вписва в архитектурата на Созопол, като допълва общия вид на крайморската зона на града.
Созополските ротарианци са подготвили и изненада за най-малките на 1 юни. По време на официалното откриване, което е предвидено за 18.00 часа истински пирати ще забавляват първите посетители на детската площадка.

Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни 4
снимка: прес център община Созопол

Средствата за построяването на уникалното съоръжение бяха събрани на благотворителен коледен бал, организиран от Ротaри клуб- Созопол. Техният проект бе оценен високо от националното им ръководство, които също се включиха в реализирането му.

Ротари клуб-Созопол участва активно в обществения живот на общината и изграждането на тази детска площадка не е първия подарък, който правят за жителите на града.

Миналата година созополските ротарианци подариха детска площадка, която се намира в Новия град, а година по- рано с техни средства бе изградена камбанарията на църквата „Свети Никола” в Черноморец. Ръководството на Ротари клуб и членовете му са обединени от идеята да продължат да изграждат детски площадки и в селата в цялата община.

източник: прес център община Созопол

Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни 5
снимка: www.sozopol.org

 

 

Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни 6
снимка: www.sozopol.org