Детска олимпиада за талантливите деца на Созопол

Детска олимпиада за талантливите деца на Созопол 2

Ученици от СОУ Св.Св.Кирил и Методий гр.СозополЗа седми път в Созопол се проведе Детска олимпиада с участието на ученици от всички училища на територията на община Созопол. Тя се организира и провежда от собственикът на хотел ”Вила Лист” Иван Илиев, който е сред основателите на Ротари клуб Созопол. Почетен гост на събитието бе кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

Двамата дадоха старт на олимпиадите по математика и литература, които се проведоха в СОУ ”Св. св. Кирил и Методий”. В тях взеха участие 50 ученика от четвърти до осми клас от цялата община. Малките ученици до четвърти клас участваха в конкурс за рисунки на асфалт и бяха оценявани от известния бургаски художник Красимир Зинин.

Децата от СОУ Св.Св.Кирил и МетодийДруг конкурс даде шанс на най-добрите индивидуални и групови изпълнители, които превърнаха олимпиадата в истински празник. Сцената бе пред входа на х-л „Вила Лист”, а десетки зрители аплодираха младите таланти. В детския празник участие взеха представители на градовете Созопол и Черноморец, селата Атия, Зидарово, Крушевец, Равна гора и Росен.

Най-добрите певци и художници бяха наградени от кмета Панайот Рейзи и Иван Илиев и получиха грамоти и предметни награди. Учениците, които показаха най-добри резултати в олимпиадите по математика  и литература бяха наградени от созополския хотелиер с парични награди. Празникът завърши с почерпка за всички участници.
Панайот Рейзи и Иван Илиев

 „За мен е истинско удовлетворение, че мога да стимулирам и мотивирам децата да полагат повече усилия за своето образование и за развитието на талантите си”

сподели Иван Илиев и благодари, че в лицето на кмета Панайот Рейзи е намерил подкрепа за това станало традиционно за Созопол събитие.