Млечна кухня за 1,50 в Созопол

Млечна кухня за 1,50 в Созопол 2

На 1 юни – Международния ден на детето бе официално открита Детската млечна кухня в Созопол

Млечна кухня за 1,50 в Созопол 3
Кметът Панайот Рейзи и председателят на общински съвет Созопол - Красимира Германова прерязват лентата

Церемонията започна с водосвет за здраве и благополучие отслужена от отец Иван. Гости на събитието бяха председателят на общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, общественици и много майки с дечица в бебешки колички, нетърпеливи да  ползват най-новата социална придобивка в града.

Млечната кухня е разположена на две нива, като кухненските помещения са оборудвани с най- модерна техника. Готовата храна ще бъде пренасяна на горното ниво по вътрешен асансьор, а приготвянето и в канчета за децата ще се прави в приемната. В момента тече записването на желаещите родители да ползват социалната услуга, като цената на храноден за жителите на града е 1,50лв.

Кметът Панайот Рейзи увери присъстващите, че екипът му полага всички усилия и успява да осигури добри условия за отглеждане на децата както в Созопол, така и в цялата община.

Социалната политика на общинската администрация е основен приоритет, а грижата към децата и младите семейства е водещо в нашите ангажименти и занапред

сподели кметът в приветственото си слово.

Детската млечна кухня е построена изцяло със общински средства, като заедно с плувния басейн за капиталовата инвестиция община Созопол е осигурила близо 1,6 млн. лв. Очаква се и в най- скоро време да започне функционирането и на плувното съоръжение.

Денят на детето бе отбелязан от созополските деца с голям празничен концерт, организиран от читалище „Отец Паисий”, на който отличниците от началния курс получиха бележниците си лично от кмета на Созопол Панайот Рейзи.