Детска Аполония "Духовно огледало" в Созопол 1

Детска Аполония „Духовно огледало“ в Созопол

Детска Аполония "Духовно огледало" в Созопол 2Детска Аполония „Духовно огледало“ ще се проведе от 28 август до 1 септември в Созопол. Това ще е 12-тото й издание в рамките на Празниците на изкуствата Аполония.

В мероприятието ще вземат участие 19 творчески школи от страната и приблизително 100 деца – млади творци. На фона на изложби от детски рисунки и в импровизирани ателиета на открито те ще изработват сувенири от хартия, керамика и природни материали, ще демонстрират уменията си в тъкане на станчета и рисуване върху стъкло и коприна.

Свои творби ще представят и децата, участвали в летните творчески ателиета в международния еко-арт център „Духовно огледало“ в село Бродилово.

Както по-рано Sozopol.org извести, ще бъде показана и пътуващата изложба „Вълшебните чадъри“ на 40 изрисувани от деца чадъри, участници по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. Мястото на събитието е градинката пред централния плаж на Созопол.

На откритата сцена в центъра на стария град гостите на Аполония ще могат да се насладят на песните и танците на деца от различни творчески състави.