Гише на служба „Кадастър” отвори врати в Созопол

Гише на служба „Кадастър” отвори врати в Созопол 1От началото на седмицата в община Созопол бе открито изнесено работно място на служба по Геодезия, Картография и Кадастър.

Гише №1 в новия фронт офис, който бе открит миналата година в сградата на общината работи с граждани два пъти в седмицата, като във вторник работното време е от 8.30.ч. до 12.45 ч., а в четвъртък до 12.45 ч. Гишето се обслужва от служител на община Созопол, а жителите на града и съставните населени места могат да подават заявления за издаване на скици, за промяна на собствеността и всички дейности,свързани с дейността на системата по кадастър.

Услугите, които се извършват в новооткритото гише на служба „Кадастър“ са обикновени и се изпълняват в 14-дневен срок, а за бърза услуга гражданите ще могат да разчитат в службата по кадастър в Бургас.

Новата услуга, която предоставя община Созопол за своите жители се приема изключително добре от първите клиенти на кадастъра в Созопол. Една от тях е Фотинка Кузманова, която сподели, че така спестява време и пари.

Ако трябваше да пътувам до Бургас, за да си свърша работата щях да загубя целия си ден, а и ако нямах някои от необходимите документи, щеше да ми се наложи да губя втори ден

заяви тя и добави, че е много доволна от решението на общинската администрация да улесни хората и да им спести средства.

Източник: darinews.bg