Възрастен мъж изгоря с къщата си в Индже войвода

Възрастен мъж изгоря с къщата си в Индже войвода 1На 15.02.т.г. около 04.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Созопол е получено съобщение за горяща къща в с. Индже войвода, общ. Созопол, обитавана от 74 годишния Н.П., самотно живеещ.

Констатирано е, че пожарът е възникнал около 04.00 ч., като по данни на съседи пенсионера се отоплявал с печка с твърдо гориво, която системно подклаждал с употребявани външни автомобилни гуми.

Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и осем огнеборци, като при разчистване на останките от къщата / гредоред и кирпичена плетеница/ са открити обгорели останки от труп, вероятно на собственика Н.П, който по данни на негови близки често е употребявал алкохол. Останките са транспортирани в МБАЛ – Бургас за аутопсия.

Най-вероятно причина за пожара е самозапалване с източник печката на твърдо гориво и употреба на алкохол от страна на собственика на дома, който не е реагирал адекватно къмситуацията. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Созопол.

Източник: Дарик