Внасят в парламента питане от гражданите на Созопол

Внасят в парламента питане от гражданите на Созопол 1
Бъдещият хотел разгневи Созопол снимка: sozo.bg

На 3ти Април т.г.екипа на Созопол Новините извести своите читатели че, парцелът където се строи хотелският комплекс, е собственост на Съюза на кинодейците, инвеститор е българо-руска фирма, а по проекта за сградата е работил братът на бившия премиер – арх. Георгий Станишев.

Въпреки че проектът за строителство е одобрен, опасенията на местните жители са свързани с възможността строителните работи да излизат извън частния имот за който важи разрешителното. Созополчани са разтревожени от това, че вибрациите от разбиването на скалите вредят на къщите в съседство и по тях вече са се появили пукнатини. Те се виждат по мазилките, таваните и зидовете.

Събрали сме над 200 подписа срещу разрушаването на скалите, а това никак не е малко за град като Созопол

казва г-н Карчев (ред.бел. обърканата фамилия е на г-н Красимир Крайчев), който е член на Инициативния комитет срещу строежа. Създадена е и група във Facebook със същото искане – “Да спасим Созопол от безумните строежи и разрушаването на морския бряг“.

Народният представител от СДС Ваньо Шарков се ангажира да представи пред Народното събрание питане към министъра на регионалното развитие и на околната среда и водите – Росен Плевнелиев и Нона Караджова.

Питането е във връзка със строежа на хотел върху скалите над плажа в новия град на Созопол. Жители на града се обърнаха с молба за съдействие към Ваньо Шарков по време на приемния му ден, който се състоя тази събота в града.

Ред.бел. Още по темата от Созопол новините:

Източник: Дарик

http://www.sozopol.org/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BC-3289.html