Вижте новия стадион в Созопол 1

Вижте новия стадион в Созопол

Вижте новия стадион в Созопол 2
Реконструкция на градски стадион гр.Созопол

Тези дни беше показан на бял свят базовият вариант, по който ще бъде изграден новият стадион в Созопол. Макетите са били одобрени от треньорското ръководство на тима, както разбира се и от местната общинска управа.

От клуба заявиха, че по крайното изпълнение на красивото съоръжение и прилежащите му части ще има малко промени от представените макети, които ще касаят увеличение на местата за зрители и паркингите около стадиона. Освен официалния терен се очаква да бъдат направени още три – два на самия клуб и един, който ще е в територията на Олимпийската база в града, намираща се точно до стадиона.

Вижте новия стадион в Созопол 3
Реконструкция на градски стадион гр.Созопол

Една от идеите за име на комплекса е „Созопол парк”, но това ще се уточни с времето. Капацитетът на съоръжението ще е за 3500 човека, като всички места ще са под козирки. Луксовете на осветлението на новия стадион ще бъдат подсилени, защото сегашните не отговарят на международните стандарти. Самият стадион пък ще може да домакинства на срещи от Европейски първенства за юноши. Именно за домакинство на такъв форум кандидатства България в момента.

Желанието на ръководството е да бъдат изградени помощни терени и в селищата Равадиново, Атия и град Черноморец.

Вижте новия стадион в Созопол 4
Реконструкция на градски стадион гр.Созопол

С оглед на изложеното до тук можем само да пожелаем успех това да бъде факт и да се надяваме, че в Бургас и другите селища наоколо ще последват примера на Созопол.

„Предстои изграждането му през 2012г. Това ще бъде най- приятният подарък за всички жители и гости на нашия град. В следващите дни очаквайте и още приятни изненади,които ще бъдат публикувани.

След 20-на дни очаквайте пресконференция на БФС,на която ще чуете нещо много интересно. Предстоят много интересни новини

сподели селекционерът на ФК „Созопол“ – Румен Димов

снимки: Румен Димов

източник: burgassport.bg