Бюджетът на община Созопол ще бъде гласуван в петък

Бюджетът на община Созопол ще бъде гласуван в петък 1Бюджетът на община Созопол ще бъде гласуван от общинските съветници в петък, съобщи кметът на община Созопол Панайот Рейзи. През изминалите няколко седмици общинската администрация отчете изпълнението на бюджета за 2010 година пред жителите на населените места и представи приоритетите заложени в бюджета за тази година.

През 2010 година свършихме доста неща в нашата община както с общински средства, със средства на Европейския съюз, така и с държавни средства. Навсякъде при нашите отчети хората да не кажа във всички, но в почти всички населени места ни благодариха признаваха, че толкова работа никога не е вършена, а някои от тях поставиха и въпроси, които са градивни и на които ние ще обърнем внимание

каза Рейзи. Той посочи, че например жителите в село Вършило, които са предимно възрастни хора са поискали да бъде изградена паметна плоча на местните хора които са участвали в първата и втората световни войни. Преди години е имало такава паметна плоча, но тя вече не съществува.

Мисля че това са неща, които е хубаво да ги има и да бъдат обозначени, защото в крайна сметка това са местни хора

допълни Рейзи. Той каза още че при обсъжданията са постъпвали предложения свързани с изграждането на инфраструкутрата – водоснабдяване и канализация, пътища, общински сгради.

Има предложения които бяха направени от местните хора и ще влязат при обсъждането на бюджета. Бюджетът на общината е почти готов и в петък ще се приема. Съобразили сме се с почти всички желания на кметове, на общински съветници, на пенсионерски клубове и организации и сме заложили промени. Мисля, че бюджетът ще бъде приет. Друг е моментът доколко ще успеем да се справим със събираемостта на местните приходи. Моето лично мнение е, че 2011 няма да е от най-леките години
каза още Рейзи.
В Бюджета на община Созопол за 2011 като приоритет се запазва силната социалната политика, което е необходимост в трудни, кризисни години. Детските градини остават безплатни,а общината ще продължава да отпуска по 2000 лева на всяко новородено дете, ще се запазят услугите, които предоставя “Социалния патронаж”, а на нуждаещите се ще продължат да се отпускат еднократни помощи, увери Панайот Рейзи.
Източник: ИА “Фокус”