Бургас-София само за 30 лева с кола на метан

Бургас-София само за 30 лева с кола на метан 1С 30 лева може да заредите автомобила си с метан и да изминете разстоянието от София до Бургас. Предимствата на тези возила бяха презентирани на международната конференция “Синьо гориво за синьо небе”.

Тя се организира от “Овергаз Си Ен Джи” АД в Созопол. “Опел Зафира 1.6 CNG турбо” е първият ван с турбодвигател на природен газ. Той разполага с мощност 150 к.с и постига максимална скорост 200 км/час, но се задоволява с разход едва 5.3 килограма природен газ на 100 км.

Бургас-София само за 30 лева с кола на метан 2

Участниците в конференцията се включиха в дискусиите, свързани с използването на природния газ в транспорта. Людмил Матеев – директор на поделение “Дружба” към “Столичен транспорт” ЕАД сподели опита на фирмата в използването на компресиран природен газ като гориво. Любо Ганев – управител на “Ремикс България” ООД представи изискванията при използването на транспортируеми съоръжения под налягане при доставка на компресиран природен газ.

В рамките на днешната сесия на конференцията бяха представени и предимствата на автобусите на “Тедом”, използващи същото гориво.

Бургас-София само за 30 лева с кола на метан 3

Източник: chernomorie-bg.com