Благотворителен бал в Созопол събра средства за нова детска площадка

снимка на Созопол
Благотворителен бал в Созопол събра средства за нова детска площадка 1
Созопол; снимка: Иван Костов

Коледен благотворителен бал се проведе в Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. Балът е традиционен за членовете, симпатизантите и съмишлениците на Ротари клуб Созопол.

За пореден път благотворителното общество в града се събра, обединено от идеята всеки да отдели време, средства и енергия, за да се създаде добронамереност и приятелства, да бъде направено онова, което е истинско и което е от полза на всички хора.

С тези думи и с признателност за свършената досега работа се обърна към участниците в благотворителния бал председателят на Ротари клуб Созопол арх. Румен Александров.

Той припомни, че благодарение на общите усилия на всеки един ротарианец и общата благородна цел на ротарианското общество в Созопол бяха изградени два детски къта в Созопол. Единият бе построен безвъзмездно за децата на Созопол и се намира в новия град. Другият детски кът получи невероятно популярност като детски кът „корабчето” и излезе извън рамките на града, защото стана любимо място на стотиците туристи, посетили Созопол през лятото. Ротари клуб Созопол продължава с изпълнение на дългосрочния си проект за изграждане на детски кътове за игра.

През тази ротарианска година е планирано да бъде изграден модерен детски кът на познатият като “Магарешки площад” в Созопол. По време на благотворителния търг са откупени картини и предмети на стойност 25 хил. лв., което ще даде възможност да бъде изградено още едно съоръжение, което ще бъде място за игра на много деца и което ще достави много радост и усмивки.

Своеобразна изложба на големия созополски художник Янис Хрисопулос бе подарък за участниците в благотворителния бал. На търга е откупена и една от картините на майстора. Други три картини на созополската художничка Ангелина Недин също бяха разиграни на търг за благотворителната кауза. Много предмети бяха предоставени на търга и от самите членове на Ротари клуб Созопол, чието наддаване спомогна да бъде набрана една доста солидна сума.