Благотворителен базар за юбилея на ОДЗ ”Здравец”

Благотворителен базар за юбилея на ОДЗ ”Здравец” 1Благотворителен базар с предмети и рисунки, изработени от възпитаниците на ОДЗ „Здравец”-Созопол даде старт на честванията послучай 25 годишният юбилей на детското заведение. Малчуганите поздравиха присъстващите на откриването на базара с народни танци, а те от своя страна оцениха техните произведения и откупиха предметите.

Благотворителният базар бе открит от директора на ОДЗ ”Здравец” г-жа Червенкова в присъствието на много граждани и родители на децата. Сред официалните гости бяха председателят на общинския съвет Красимира Германова, кмета на Черноморец Добри Добрев, който бе там като представител на „Ротари клуб”-Созопол и кмета на с. Равадиново Иван Пазвантов.

Председателят на общинския съвет Красимира Германова поздрави присъстващите и благодари  на ръководството на детското заведение и учитулския колектив от името на всички родители и граждани за грижите, които полагат за отглеждането и възпитанието на поколения деца, преминали през детската градина.

Залата се оказа тясна за желаещите да откупят детските произведения. Голяма активност проявиха дамите от тракийското дружество, които направиха сериозни откупки.

„Те са наши приятели, защото винаги ни подкрепят”

сподели директорът на детската градина.

Председателят на общинския съвет Красимира Германова откупи предмети и рисунки от всичките четири групи, които участваха в изложбата базар. Направени бяха откупки и от кмета Панайот Рейзи, в чиито кабинет вече стоят изящно изработената саксия със здравец и старинна икона, изработени от талантливите созополски деца. Кметът на Черноморец Добри Добрев направи своя избор като щедро плати за рисунки направени от малчуганите от яслената група. Те бяха използвали своите ръчички и крачета, за да изрисуват пожеланията си за мир и разбирателство между хората.

Източник: Община Созопол