Бивши шампиони се хвърлят в 16 км. плувен маратон от Поморие до Созопол

Бивши шампиони се хвърлят в 16 км. плувен маратон от Поморие до Созопол 1Бивши български шампиони в различни плувни стилове ще се включат в плувен маратон „Аполония” тази събота. Спортното предизвикателство ще се проведе по повод честването на 2620 години от основаването на град Созопол. Дистанцията, която ще бъде измината, от Поморие до пристанището в Созопол се равнява на близо 16 км. Маратонът ще започне в 05.30 часа сутринта на 17 юли, а финалът се очаква да е около 10.30-11 часа.

Сред участниците личат имената на Георги Палазов – балкански и републикански шампион по плуване, участник в Олимпийски игри, Панайот Стефанов – републикански шампион в дистанцията „200 метра-гръб” и Явор Ангелов –републикански шампион от щафетно плуване с отбора на НСА.

Според утвърдения от организаторите регламент участниците в маратона нямат право да почиват или да възстановяват силите си в придружаващите ги лодки. Ще могат да се подкрепят единствено с вода. Всяко нарушение ще води до дисквалификация.

Плувната надпревара се организира от учредяващия се в момента клуб по плувни спортове „Аполония” Созопол. Първият плувец, който преплува преди две години по-късата дистанция от гр.Черноморец до гр. Поморие, беше спортният журналист от вестник „Черноморски фар” Борислав Георгиев.

Източник: DarikNews