Ангелина Недин представя свои картини в подкрепа на Бургас 2019

Созополската художничка Ангелина Недин реди картини в подкрепа на Бургас 2019

Созополската художничка Ангелина Недин реди картини в подкрепа на Бургас 2019Талантливата художничка от Созопол – Ангелина Недин представя своите картини в единадесета самостоятелна изложба в Галерия “Бургас”.
Експозицията, която е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата, обещава да представи най-доброто от произведенията на созополската художничка.
Изложба номер 11 на Ангелина Недин бе открита на 11 юли от Митко Новков в Галерия “Бургас” в 18.30 часа.

Талантливата пианистка от град Созопол - Мина Недин
Талантливата пианистка Мина Недин

По време на откриването голямата дъщеря на художничката – Мина Недин, ще демонстрира своя талант с изпълненията си на пиано, които естествено ще допълнят красотата на картините и ще внесат допълнителна доза изкуство и настроение на посетителите.

Родена в гр. Созопол, Ангелина Недин завършва средно образование в художествена паралелка на училище “Св. Св. Кирил и Методий” в град Бургас през 1991 г., през 1998г. се дипломира като магистър по живопис в Националната Художествена Академия “Николай Павлович” – София в ателието на проф. Валентин Колев и проф. Божидар Бояджиев. Талантливата Ангелина участва в общи студентски изложби и конкурси, а през 1998г. открива своята първа самостоятелна експозиция в гр. Созопол. Зад гърба си Ангелина Недин има десет самостоятелни и редица съвместни изложби в цяла България, а нейни картини притежават колекционери от целия свят.