Созопол се похвали с видеонаблюдение и свободни интернет WiFi зони

Созопол има видео наблюдение и Безплатен WiFi интернет

Както по-рано известихме Община Созопол ще изгражда модерна система за видеонаблюдение . В едно с това за жителите и гостите на Созопол са изградени безплатни Wi-Fi зони (Hot Spot) с безжичен интернет.Созопол има видео наблюдение и Безплатен WiFi интернет

14 видеокамери, разположени на различни места в Созопол и Черноморец, осигуряват сигурност на жителите и гостите на двата града и имат превантивна функция по отношение на нарушителите на реда, съобщиха от общината.

Още в първите часове след активирането на интернет услугата за мрежата се закачили 1150 потребители.

150 души вече втори ден са на компютрите си и ползват безплатния интернет – съобщи фирмата доставчик.

“Интересът е много голям, а фактът, че всички в Созопол – от Стария град до Буджака – могат да ползват безплатния Интернет е част от усилията на общината да създаде добри условия за отдих и почивка на хилядите туристи”

сподели заместник кметът на община Созопол Петя Чапевова.

Според нея цялата система за видео наблюдение и WiFi зони, която е изградена в Созопол, е най-новата и иновативна услуга, която се предлага в страната.

Проектът включва изцяло безжично свързани камери с възможност за постоянно надграждане на системата без допълнителни инвестиции.

Созопол има видео наблюдение и Безплатен WiFi интернетВидеокамерите са два вида – панорамни и трафик камери, които могат да записват номера на автомобили – нарушители.

Две камери са разположени в центъра на град Черноморец, една – на Буджака, две в района на площад “Черно море”, една на Магарешкия площад, две в района на сградата на община Созопол. Има камери и на входа и на изхода от града, на пристанището и на автогарата, както и в Стария град.

Видео наблюдението ще се извършва денонощно от служители на общината, като при регистриран инцидент или съмнително поведение, органите на реда ще бъдат своевременно информирани.

Leave a Comment