Празници на изкуствата Аполония 2012 1

Празници на изкуствата Аполония 2012

Празници на изкуствата Аполония 2012 2

От 31 август до 8 септември 2012  Созопол за двадесет и осми път ще бъде център на най-големия културен форум в страната.

Аполония е празникът на всички изкуства.  В театралните спектакли  ще вземат участие най-големите български театри,  в класическите и джаз концерти ще свирят световноизвестни състави и солисти,  ще има изложби с творби на талантливи художници, литературни вечери, в които ще бъдат представени произведения на млади автори и на признати  писатели и поети.  Филмовите вечери на Аполония ще предложат разнообразни заглавия, теми и сюжети на многобройните си зрители.

Очакваме ви в Созопол! Continue reading

Прекарват ток и вода до остров Свети Иван 3

Прекарват ток и вода до остров Свети Иван

Прекарват ток и вода до остров Свети Иван 4
Остров Свети Иван край Созопол, където бяха открити мощите на Свети Йоан Предтеча; фотограф: Татяна Атанасова, dnevnik.bg

Остров Свети Иван грейва като в приказка

Ток и вода ще бъдат прекарани до остров Свети Иван край Созопол, където бяха открити мощите на Свети Йоан Кръстител, това съобщи Кирил Арнаутски, председател на фондация „Созопол„.

С ток ще бъде захранен островът с кабел по дъното на морето, ще се изгради и биологичен санитарен възел с чиста вода. Предвижда се и целият остров да бъде осветен нощем, за да се вижда от брега.

Continue reading