Конкурси за есе,рисунка и снимка на фестивала Созополис 1

Конкурси за есе,рисунка и снимка на фестивала Созополис

Конкурси за есе,рисунка и снимка на фестивала Созополис 2
Конкурс за фотография и руисунка „Созопол - усещане за история и море” и литературен конкурс „Созопол - Миг и вечност”

Конкурсът е част от фестивал Созополис, едно иновативно културно събитие, което е част от проекта на община Созопол Изминати/Бъдещи пътища. Фестивалът е петдневен и ще се проведе от 30 май до 3 юни 2012 г. В рамките на фестивала са и двата конкурса. Литературният конкурс за проза и поезия е на тема „Созопол- миг и вечност”, а темата на конкурса за рисунка и фотография е „Созопол- усещане за история и море”.
ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „СОЗОПОЛ – МИГ И ВЕЧНОСТ”

1.Условия за участие

Конкурсът се организира в два раздела:

– проза ( есе или разказ до 1 000 думи)

– поезия

Приемат се участници от цялата страна разделени в три възрастови категории:

1. до 10 години

2. до 18 години

3. до 40 години

Continue reading

Стартира записването за фестивал "Музите" в Созопол 3

Стартира записването за фестивал „Музите“ в Созопол

Стартира записването за фестивал "Музите" в Созопол 4
Откриване "Музите" 2010

СЪБИТИЕТО

Стартира записването за фестивал „Музите“ в Созопол

Сдружение „Музите” и Община Созопол организират от 5 до 15 юли седмото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” – Созопол 2012.

Фестивалът включва две сесии по 5 дни с участници на възраст от 10 до 30 години, представя всички изкуства и съчетава летен отдих, сценични изяви и креативни творчески контакти.

ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Continue reading

Най-новият фестивал на брега на морето - "Созополис" 5

Най-новият фестивал на брега на морето – „Созополис“

Най-новият фестивал на брега на морето - "Созополис" 6Любители театрали, художници, фотографи, аниматори и музиканти от Созопол и селищата ще имат ново поле за изява от есента

Общината е спечелила проект по ОП Регионално развитие на стойност 377 290 лева, като 5% от сумата е финансов принос на Созопол в размер на 18 864 лв. Дейностите, заложени в спечеления проект предвиждат провеждането на съвсем нов Фестивал „Созополис“, насочен  към участието на аматьори от общината.

Програмата на фестивала ще включва мащабна детски ревюта на .школи по музика, театър, фолклорни и модерни танци, занаяти, рисуване с талантливи малки участници от Созополската община.

Continue reading

"В Двореца" бяха представени Античните градове на Южното Черноморие 7

„В Двореца“ бяха представени Античните градове на Южното Черноморие

Созопол, Несебър и Поморие примамват наши и чужди кинематографисти с древни легенди и скрити съкровища

"В Двореца" бяха представени Античните градове на Южното Черноморие 8
Кметовете на Созопол, Несебър и Поморие присъстват на 9-ия Международен фестивал за късометражни филми „В Двореца“ – Балчик

Кметовете на трите общини – Панайот Рейзи, Николай Димитров и инж. Петър Златанов, представиха възможностите за снимане на филми на тяхна територия на 9-ия Международен фестивал за късометражни филми „В Двореца“ – Балчик.

„Античните градове на Южното Черноморие“ бе насловът на първото по рода си събитие в рамките на фестивала. За разлика от южните ни съседки Гърция и Турция, в България подобно представяне се организира за първи път.

Созопол, Поморие и Несебър са първите български общини, които ще използват богатството си от разнообразни и уникални филмови локации, за да насърчат развитието на местния бизнес и популяризирането си като туристическа дестинация.
Continue reading

VI-ти фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол 2011 9

VI-ти фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол 2011

VI-ти фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол 2011 10
Снимка: burgasinfo.com

От 05 до 15 юли 2011 година в Созопол ще се проведе 6-ти Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите”.
Фестивалът се организира от сдружение „Музите” в партньорство с Община Созопол.

Фестивалът е отворен за всички форми на изкуството: различни видове танци, музика, театър,изобразително изкуство, фотография, илюзионно и цирково изкуство, източни бойни изкуства.

ММФИ „Музите“ няма конкурсен характер – всички участници получават диплом и подаръци, осигурени от организаторите и спонсорите.

Continue reading

Празници на изкуствата Аполония 2011 Созопол

Празници на изкуствата Аполония 2011 Созопол 11
Празници на изкуствата "Аполония", http://www.apollonia.bg/

Празниците на изкуствата Аполония 2011 ще се проведат в Созопол от 27 август до 5 септември

Празниците на изкуствата Аполония 2011 ще се проведат в Созопол от 27 август до 5 септември. Както винаги досега, фестивалът ще представи постиженията на българските творци през последния културен сезон, новите тенденции, виждания и съвременни интерпретации в различните видове изкуства.

Continue reading

Класика и джаз в есенен Созопол

Класика и джаз в есенен Созопол 12Археологическият музей в Созопол стана сцена на третото издание на Международния телевизионен фестивал за класика и джаз „Морска раковина”, който се провежда под егидата на председателя на общинския съвет Красимира Германова. В продъжение на три дни близо 25 музиканти и изпълнители на възраст от 7 до 16 години от България и Украйна взеха участие в двата тура на конкурса и бяха оценявани от жури в състав музикални педагози от България, Германия и Украйна.

Изпълнения на пиано и китара и вокални изпълнения на младите участници заплениха както журито, така и публиката. „Конкурсът вече има традиция и се надявам да привлече още повече участници“- заяви по време на награждаването председателят на общинския съвет Красимира Германова, която заяви че организаторите винаги могат да разчитат на подкрепата на местната власт.

Continue reading

Над 100 ученици взеха участие в математическия фестивал в Созопол

Над 100 ученици взеха участие в математическия фестивал в Созопол 13Над 100 ученици взеха участие в математическия фестивал в Созопол. Това съобщи Станчо Славов, директор на математическата гимназия „Академик Никола Обрешков“ в Бургас. Фестивалът, който се проведе в Созопол, приключи в неделя и бе в рамките на седмица.

„Този фестивал е съвсем различен като стил. Силата на един форум се измерва не само с бройката, а и с качеството на участниците“, посочи Славов. Той допълни, че във фестивала участие са взели най-добрите ученици от цялата страна, а най-добрите школи по математика у нас се намират в София, Бургас и Варна. Освен това е имало представители от Русе, Велико Търново, Ямбол, както и ученици от Краснодарския край. В отборното класиране бургаските ученици печелят трета позиция.

Continue reading

Международния фестивал по математика започва в Созопол

Международния фестивал по математика започва в Созопол 14В Созопол започва първият български международен фестивал на младите математици под егидата на общините Бургас и Созопол. Инициатор на проявата е природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков” – град Бургас. До 26 септември в Созопол ще се срещнат младите математици от най – изявените школи в България, техните руски връстници от Краснодарския край, както и два смесени българо–румънски отбора.

Първият международен фестивал на младите математици у нас е създаден по подобие и с опита на математическите фестивали в Русия – най-силните отборни състезания по математика в света след международните олимпиади по математика. Той е резултат от дългогодишното сътрудничество и приятелство между бургаската математическа гимназия и  краснодарския център за работа с надарени ученици по математика „Бернули” и естествено продължение на добрите традиции в организацията и провеждането на подобни състезания, в които руснаците са ненадминати.

Continue reading

Математически битки в Созопол

Математически битки в Созопол 15
(c) sxc.hu

От 19 до 26 септември в град Созопол ще се проведе първият български международен фестивал на младите математици под егидата на общините Бургас и Созопол. Инициатор на проявата е природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ – град Бургас, съобщиха организаторите.

Ще се срещнат млади математици от най-изявените школи в България, техните руски връстници от Краснодарския край, както и два смесени българо – румънски отбора.

Първият български международен фестивал на младите математици е създаден по подобие и с опита на математическите фестивали в Русия – най-силните отборни състезания по математика в света след международните олимпиади по математика. Той е резултат от дългогодишното сътрудничество и приятелство между бургаската математическа гимназия и  краснодарския център за работа с надарени ученици по математика „Бернули“ и естествено продължение на добрите традиции в организацията и провеждането на подобни състезания, в които руснаците са ненадминати.

Continue reading