Община Созопол

Да изчистим Созопол за 1 ден

Да изчистим Созопол за 1 ден 1

Да изчистим Созопол за 1 ден

Национална инициатива „Да изчистим България за един ден”

Община Созопол организира почистване на Созопол на 12.5.2012г.,събота от 9.00 ч.

Места за почистване:

1.Района между олимпийска база и склад „Топливо”

2.Мидения плаж до паметника на подводничарите

3.Плажа и дюните в местността „Алепу”

4. Района на археологическите разкопки на плаж „Хармани”

Найлонови торби и ръкавици ще се предоставят на място.

Гражданите, желаещи да почистват други места в града ще получат найлонови торби и ръкавици в сградата на община Созопол същия ден.

Тел. за информация :0550 2 57 25

източник: www.sozopol.bg

Учениците от ОУ "Кирил и Методий" Созопол почетоха Денят на народните будители 2

Учениците от ОУ „Кирил и Методий“ Созопол почетоха Денят на народните будители

Учениците от ОУ "Кирил и Методий" Созопол почетоха Денят на народните будители 3Учениците от ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” в Созопол изнесоха празничен концерт в навечерието на Деня на будителите.

Празникът събра в залата на ДНФ ученици, учители, родители и общественици. От името на община Созопол приветствие поднесе директорът на дирекция „Евроинтеграция и международни отношения” Петя Чапевова.

”Бездуховността прави човека роб, знанието дава свобода. Нека бъдем свободни със знанието и да уважаваме учителите, нашите съвременни будители”

заяви в приветственото си слово Петя Чапевова. Continue reading

Да изчистим Созопол! - мисията изпълнена! 4

Да изчистим Созопол! – мисията изпълнена!

Да изчистим Созопол! - мисията изпълнена! 5
снимка: бТВ

Ученици от 6 и 7мите класове на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ в Созопол се събраха днес на площад „Хан Крум“ в 15:00ч. за да се включат в националната инициатива на БТВ – Да почистим България!

 

На уроченото място и час младежите взеха решение кои зони ще бъдат почистени от полиетиленови, стъклени и други битови отпадъци.

18 момичета и момчета се включиха в почистването на Созопол, плажната ивица както и малките павирани улички. Разделени на две групи, едната половина остана в старият Созопол, а другата почистваха Харманите – „новият“ град. За помощни средства бяха използвани метли и лопатки.

Организирани от Димитър Кючуков, учениците се нуждаеха от съдействие – нужни им бяха чували или торби, където да бъдат събирани отпадъците.

Continue reading

Созопол се размина без жертви от „земетресение”

Созопол се размина без жертви от „земетресение” 6Община Созопол, екипи на Гражданска защита, Пожарна безопастност, Бърза помощ и Полиция участваха съвместно за провеждането на учение на тема „Дейност на щаба за координация и съставните части ЕСС /единната спасителна система / за организиране и провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при земетресение в община Созопол.

Събитието се проведе на два етапа, които обхванаха учениците и учителите в ОУ „Свети свети Кирил и Методий” и водно спасителна акция на рибарското пристанище в Созопол. Практическото учение развълнува децата и се превърна в неповторимо зрелище за граждани и посетители.

Continue reading

Над 100 ученици взеха участие в математическия фестивал в Созопол

Над 100 ученици взеха участие в математическия фестивал в Созопол 7Над 100 ученици взеха участие в математическия фестивал в Созопол. Това съобщи Станчо Славов, директор на математическата гимназия „Академик Никола Обрешков“ в Бургас. Фестивалът, който се проведе в Созопол, приключи в неделя и бе в рамките на седмица.

„Този фестивал е съвсем различен като стил. Силата на един форум се измерва не само с бройката, а и с качеството на участниците“, посочи Славов. Той допълни, че във фестивала участие са взели най-добрите ученици от цялата страна, а най-добрите школи по математика у нас се намират в София, Бургас и Варна. Освен това е имало представители от Русе, Велико Търново, Ямбол, както и ученици от Краснодарския край. В отборното класиране бургаските ученици печелят трета позиция.

Continue reading