Закон спира презастрояването по Черноморското крайбрежие 1

Закон спира презастрояването по Черноморското крайбрежие

С промени в Закона за Черноморското крайбрежие се ограничава строителството в 100-метровата зона по брега и се слага край на бетоновите постройки по пясъка
Закон спира презастрояването по Черноморското крайбрежие 2
Закон спира презастрояването по Черноморското крайбрежие

Ограничаване на строителството в 100-метровата зона на брега, край на бетоновите постройки по пясъка и на сергиите в така наречената зона „А“ и по протежението на цялата плажна ивица предлагат промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че първата и основна цел на промените е да се сложи край на безразборното строителство и на презастрояването на българското крайбрежие.

Министърът каза това на кръгла маса днес за промените в закона, организирана от регионалното министерство.

Continue reading

Пускат бариера за багерите в Созопол

Пускат бариера за багерите в Созопол 3Кабинетът пуска бариера за багерите в Созопол, Черноморец и къмпингите „Смокиня“, „Градина“ и „Каваците“.

Строителството там ще бъде забранено, докато не се изгради пречиствателна станция, която да поеме отпадните им води, съобщи зам.-министърът по екология Ивелина Василева.

От 18 до 24 август бе проведен вторият етап от съвместната проверка на Басейнова дирекция Черно море и регионалните инспекции по околна среда, които са установили, че отпадните води отиват директно в морето.

Continue reading