Созополският яхтклуб трупа опит и медали 1

Созополският яхтклуб трупа опит и медали

Созополският яхтклуб трупа опит и медали 2На завършилата регата „Черноморец“ – Бургас 10-13 май Пламен Янакиев постигна много добър успех, като спечели 3-то място при момчетата мл.възраст в клас „ОПТИМИСТ“ и 10-то в генералното класиране. Гонките се проведоха при трудни условия с поривист и променлив вятър и участието на 57 лодки в клас „ОПТИМИСТ“.

Седмица преди това завърши регата „ПОРТ БУРГАС“с участието на състезатели от България, Румъния, Гърция и Турция. Отборът на СНЦ Общински Яхт Клуб – СОЗОПОЛ, постигна най-големия си успех- Стамо Тенев завоюва 1-во място в клас „ОПТИМИСТ“ момчета мл.възраст (той е 2001г.,а групата е до 2000г.).

Continue reading

Общински Яхт Клуб СОЗОПОЛ с първо състезание зад граница 3

Общински Яхт Клуб СОЗОПОЛ с първо състезание зад граница

Общински Яхт Клуб СОЗОПОЛ с първо състезание зад граница 4
Общински Яхт Клуб Созопол / Yacht Club of Sozopol Municipality

Най-младият спортен клуб на Созопол се представи отлично на провелото се състезание в Гърция и продължава да набира самочувствие и опит за още по-доброто представяне на състезателите през новата 2012 година.

Continue reading

Първата ветроходна регата за празника на Созопол - "Света Марина - Созопол 2011" 5

Първата ветроходна регата за празника на Созопол – „Света Марина – Созопол 2011“

Първата ветроходна регата за празника на Созопол - "Света Марина - Созопол 2011" 6
Общински Яхт Клуб Созопол

Организаторът на първата ветроходна регата „Света Марина – Созопол 2011“ – СНЦ „Общински яхт клуб Созопол“ представи покана за състезание:

Регата в класовете „Оптимист“ и „Кадет“, която ще се състои от 15 до 17 юли в Созопол.

Състезателите плюс един треньор от всеки отбор ще бъдат настанени в хотел „Созопол” (до автогарата в Стария град). За тях е предвидена безплатна нощувка и вечеря (на 15 и 16 юли), както и закуска за гонките през трите състезателни дни.

До 30 юни 2011 г. всеки клуб е трябвало да заяви броя на момичетата и момчетата, както и на треньорите, които ще нощуват. За отборите, които възнамеряват да пристигнат на 14 юли може да бъде резервиран хотел, ако заявката е била подадена до 30 юни, като разходите се поемат от съответния клуб.

Новината бе съобщена от председателя на клуба инж. Димитър Бишков и треньора Георги Иванов. Идеята е регатата да стане традиционна и да бъде включена в календара на БФВ от следващата година.

Continue reading