Младежи на инвалидни колички при мощите в Созопол

Младежи на инвалидни колички при мощите в Созопол 1
© Burgas24.bg

Младежи на инвалидни колички ще се докоснат до мощите на Йоан Кръстител в Созопол. Групата е от около 25 души с различни физически увреждания, а посещението им е организирано от Бюрото за социално обслужване, съобщи неговият директор Марионела Стоянова. Планирали са екскурзията за следващата седмица.

Освен светите мощи, за които вече се твърди, че лекуват, в Созопол младежите ще видят и музея „Южна крепостна стена“. Той е обновен и адаптиран за хора с увреждания. Обиколката в региона ще се извърши с адаптирания микробус на общинския превозвач Бургасбус.

Continue reading

Венета Райкова изпревари National Geographic 2

Венета Райкова изпревари National Geographic

Венета Райкова изпревари National Geographic 3
Венета Райкова пред мощите на св. Йоан Кръстител в Созопол. Снимка "Горещо"

Венета Райкова успя да изпревари екипа на National Geographic и да заснеме филм за мощите на свети Йоан Кръстител преди тях. Документалната лента ще бъде излъчена още в първия епизод от новия сезон на предаването „Горещо“ по Нова телевизия.

Венета Райкова придружи археолога Казимир Попконстантинов до остров Свети Иван край Созопол, където той демонстрира как точно е била открита находката. Екипът на „Горещо“ снимали кадрите с Попконстантинов, докато той се готвел да посрещне гости от телевизия National Geographic.

Continue reading

100 хиляди се помолиха за здраве на св. Йоан в Созопол

Чудо! Туристите по Южното Черноморие смениха коктейлите със свещи. И вместо на плажа, вече два дни събират тен на опашка пред созополския храм „Свети Георги“. Причината – там са чудодейните мощи на Йоан Кръстител. А те вършат чудеса. Невероятната вест, че глухоняма рускиня е проговорила с помощта на св. Йоан, обиколи за часове курортите около Бургас. И вчера Несебър, Слънчев бряг, Поморие и Приморско се изсипаха пред храма „Св. Георги“. Само за два дни 100 хиляди се поклониха пред мощите на свети Йоан Кръстител.

100 хиляди се помолиха за здраве на св. Йоан в Созопол 4През септември храмът „Св. Георги“ ще посреща поклонници до 20 часа

Слепи и глухи. Болни и сакати. Млади и стари. Ирландци и румънци. Бедняци и милионери. Звезди и посланици. Всички – свели глави, на опашка и със свещ в ръка. Вчера Созопол отесня за вярващите, дошли да се поклонят пред мощите на св. Йоан Кръстител в малката църква „Св. Георги“. „Не можем да върнем никой, затова цял ден църквата няма да затвори врати“, обеща отец Иван, който от 33 години служи в храма. И сподели, че заради опашките от богомолци от църковното настоятелство обмислят през септември църквата да работи извънредно – чак до 20 ч.

Continue reading

Местната власт и бизнесът зад Божидар Димитров за мощите на Йоан Предтеча

Местната власт и бизнесът зад Божидар Димитров за мощите на Йоан Предтеча 5Представители на местната власт защитиха министър Божидар Димитров по отношение на позицията му за мощите на Свети Йоан Предтеча, съобщиха от кабинета на министъра.

Панайот Рейзи – кмет на Созопол, Николай Димитров — кмет на Несебър, Благой Филипов – председател на общинския съвет на Несебър, Иван Николов- кмет на град Свети Влас и Елена Иванова – председател на УС на Съюза на собствениците в Слънчев бряг са изпратили обръщение до министъра без портфейл проф. Божидар Димитров, в което се казва:

Continue reading