Созопол откри нова детска площадка 1

Созопол откри нова детска площадка

Созопол откри нова детска площадка 2Кметът на община Созопол Панайот Рейзи и гл.архитект на общината д-р Румен Александров в качеството му на президент на Ротари клуб – Созопол прерязаха лентата на най-новата детска площадка в града. Откриването на модерният детски кът съвпадна с Международния ден на детето и събра много деца и родители на празника.

Сред официалните гости бяха зам. кметовете на община Созопол Катя Стоянова и Петя Чапевова, членове и гости на Ротари клуб- Созопол, които отбелязват и 6 години от създаването на благотворителната организация в града.
Continue reading

снимка на Созопол

Благотворителен бал в Созопол събра средства за нова детска площадка

Благотворителен бал в Созопол събра средства за нова детска площадка 3
Созопол; снимка: Иван Костов

Коледен благотворителен бал се проведе в Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. Балът е традиционен за членовете, симпатизантите и съмишлениците на Ротари клуб Созопол.

За пореден път благотворителното общество в града се събра, обединено от идеята всеки да отдели време, средства и енергия, за да се създаде добронамереност и приятелства, да бъде направено онова, което е истинско и което е от полза на всички хора.

С тези думи и с признателност за свършената досега работа се обърна към участниците в благотворителния бал председателят на Ротари клуб Созопол арх. Румен Александров.

Continue reading

Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни 4

Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни

Уникална детска площадка за децата на Созопол на 1 юни 5
снимка: прес център община Созопол

В началото на месеца Созопол Новините извести за детските площадки, които ще зарадват децата на Созопол. На 1 юни –  едно от съоръженията –  единственото по рода си ще бъде официално открито.

Детската площадка във вид на кораб е подарък  от Ротaри клуб-Созопол.

Подобна детска площадка има единствено в Созопол – увериха от фирмата, която монтира корабчето и прикрепените към него съоръжения за забавление на малчуганите. Детското съоръжение се намира в Морската градина и се вписва в архитектурата на Созопол, като допълва общия вид на крайморската зона на града.
Созополските ротарианци са подготвили и изненада за най-малките на 1 юни. По време на официалното откриване, което е предвидено за 18.00 часа истински пирати ще забавляват първите посетители на детската площадка. Continue reading

Ротари клуб и община Созопол изграждат спортни площадки в града 6

Ротари клуб и община Созопол изграждат спортни площадки в града

Ротари клуб и община Созопол изграждат спортни площадки в града 7
снимка: Прес център община Созопол

Ротари клуб Созопол започна строителството на детската площадка с корабчето

Две спортни площадки и една детска площадка ще бъдат подарък за жителите на Созопол в началото на летния сезон Община Созопол започна строителството на спортните площадки, които се намират в Морската градина и в Новия град в близост до ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Строителството върви с бързи темпове и до 1 юни – Международния ден на детето спортните площадки и детската площадка ще бъдат готови

увери кметът Панайот Рейзи след като провери работата на площадките. Continue reading

Ротари–Созопол събра средства за нова детска площадка

Ротари–Созопол събра средства за нова детска площадка 813 000 лв. бяха събрани на благотворителен бал, организиран от Ротари клуб-Созопол.

Благотворителното събитие събра созополски ротарианци, приятели от цялата страна и елита на Созопол и Черноморец, обединени от идеята да бъде построена нова детска площадка в града. Благотворителният бал бе официално открит от президента на Ротари-Созопол Иво Илиев, който благодари на всички приели поканата и пожела подобни идеи да намират все повече съмишленици.

Тук сме да подкрепим поредния проект на Ротари Созопол, който получи и висока оценка от Ротари-България

заяви в обръщението си към присъстващите Илиев.

Continue reading

Ротари Созопол с нова благотворителна инициатива

Ротари Созопол с нова благотворителна инициатива 9Нова благотворителна инициатива стартира Ротори клуб – Созопол.

Членовете на клуба са си поставили за цел да построят нова детска площадка  в Созопол. Само преди няколко месеца созополските ротарианци подариха на най- малките жители  детска площадка в новата част на града, с много катерушки и съоръжения за малчуганите. Новата детска площадка е предвидена за централната част на града, а средствата ще бъдат набрани на благотворителен бал, който Ротари клуб организира традиционно за Коледните празници. Средствата от кувертите и благотворителния търг на картини и произведения на изкуството ще бъдат вложени за изграждането на новата придобивка.

Continue reading