снимка на Созопол

Културен туризъм рекламира община Созопол

Културен туризъм рекламира община Созопол 1
Созопол; снимка: Иван Костов

Културен туризъм и възможностите за отдих на деца рекламира община Созопол на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо”, съобщи за Радио „Фокус” – Бургас Петя Димитрова от пресцентъра на общината.

Тази година на изложението община Созопол се представя с два щанда. Освен туристическия продукт като цяло в общината с отделен щанд се представя и град Черноморец.

Continue reading

Община Созопол на международните туристически борси през 2012 2

Община Созопол на международните туристически борси през 2012

Община Созопол на международните туристически борси през 2012 3
Зима в Созопол 2012; снимка: www.sozopol.org

Община Созопол активно участва на международните туристически борси, тъй като привличането на нови туристи започва още след приключването на поредния летен сезон.

Зам.-кметът на морската община Петя Чепевова съобщи за „Радио „Фокус” Бургас, че тази година са планирани няколко участия в международни изложения.

Първото участие което предстои е участието в туристическото изложение „Ваканция и СПА ЕКСПО 2012” в София, което тази година ще се проведе от 16 до 18 февруари.

”Малко по-различно е тази година, тъй като Община Созопол е наела свой щанд, но и град Черноморец ще има свой щанд. Така ще имаме по-голяма възможност за представяне на туристическите услуги, тъй като двата ни основни туристически центъра са Созопол и Черноморец. Другата международна туристическа борса, в която ще участваме е в Белград. Тази година тя се планира да бъде от 23 до 26 февруари. Това е едно огромно международно изложение, на което общината ще участва за трети път. От разговори с туроператори имах възможност да се убедя, че има резултат от нашето участие там – създаваме контакти и привличаме повече сръбски туристи. Знаете че визите паднаха и вече режимът е по-достъпен. Основно сръбските туристи ходеха на почивка в Гърция. Естествено желаем положението в нашата съседка Гърция да се подобрява, но нашата надежда е сръбските туристи да припознаят все повече българското Черноморие, защото то си заслужава да бъде посетено”

Continue reading

Панайот Рейзи: Разчитаме на държавата да рекламира града на туристическите борси

Панайот Рейзи: Разчитаме на държавата да рекламира града на туристическите борси 4Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи в интервю пред ИА „Фокус“

Г-н Рейзи, подписахте договор с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за финансиране по проект за ремонт на училищата в Созопол. Колко учебни заведения ще бъдат включени в проекта?
Панайот Рейзи: Това е една програма на МРРБ, свързана с енергийната ефективност на училищата и детските градини. Програмата е на стойнот 1,2 млн. лв. и ще се извършват ремонти, свързани с енергийната ефективност на сградите, ремонт на дограми, на външни фасади, ремонт по отношение на отоплителните котли. В Созопол ще се извършат ремонти на 4 училища – в Зидарово, Росен, Созопол и Черноморец и 1 детска градина.

Continue reading